StoryEditorOCM
Hajduketo ga

Hajduk ima novog krilnog napadača, čeka se službena potvrda, reprezentativac Gambije je stigao u Split

Piše K. M.
18. srpnja 2024. - 16:25
Abdoulie Sanyang BAMBA of Grenoble goal during the French championship Ligue 2 BKT football match between AS Saint-Etienne and Grenoble Foot 38 on August 5, 2023 at Geoffroy-Guichard stadium in Saint-Etienne, France - Photo Romain Biard/Isports/DPPI (Photo by Romain Biard/Isports/DPPI via AFP)Romain Biard/Dppi Via Afp

Nije tajna koja je pozicija ključna u križaljci Gennara Gattusa za ispuniti tijekom ovog prijelaznog roka, a uskoro će i to biti riješeno, barem kad je riječ o popuni. Naime, Abdoulie Sanyang stiže na Poljud, krilni napadač francuskog drugoligaša Grenoblea uskoro bi trebao i službeno biti predstavljen, a kako doznajemo već je u Splitu gdje finalizira dogovor s ‘bijelima‘.

Informacija o njegovom dolasku procurila je jutros sa strane bliske igraču, točnije gambijskog novinara Fodaya Menneha, a kako se može doznati ima već zakazan liječnički pregled i očekuje ga potpis ugovora s Hajdukom. Njegovo predstavljanje na Poljudu trebalo bi biti uskoro, otprilike u kratkom razmaku od onog Ivana Rakitića koji isto uskoro potpisuje za Hajduk. 

Sanyang ima 25 godina, igra na poziciji krilnog napadača, a protekle dvije i pol sezone igrao u drugoj francuskoj ligi za Grenoble. Ranije je igrao u bugarskom Hebaru, a bio je u belgijskim klubovima, Lommelu i Beerschotu, dok za reprezentaciju Gambije ima 10 nastupa. 

Gambijac ima ugovor s Grenobleom do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 600 tisuća eura. U Grenobleu je od siječnja 2021. godine, upisao je do sada 72 nastupa te zabio 11 golova uz šest asistencija. Sada se i Wikipedija već ažurirala i piše da je igrač Hajduka. Čeka se službena objava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 18:24