StoryEditor
Hajdukuvjeren u pobjedu

Gustafsson najavio dalmatinski derbi: Ne bih želio da mi se ikad više ponovi nešto slično kao poraz u Kazahstanu

31. srpnja 2021. - 15:32

Jens Gustafsson, trener Hajduka bio je s novinarima u subotu od 15 sati. Dva dana nakon eliminacije u Kazahstanu, dojmovi dakako da još pritišću, nije se lako podignuti nakon tako bolnog ispadanja od protivnika koji je trebao biti preskočen.

Stručnjak iz Švedske je kazivao.

- Nakon velikog razočaranje protiv Tobola koji nas puno boli, imamo meč protiv Šibenika, imamo dobru priliku da pokažemo drugačiju momčad Hajduka...

Ispadanje od Tobola je veliki udarac, jeste li razgovarali s predsjednikom i sportskim direktorom, plašite li se vas smijene nakon novog neuspjeha?

- Veliko je razočaranje, to je sigurno, a nije bilo razgovora u tome pogledu. Nismo pričali na putovanju, ali jesmo o svemu u petak puno pričali, da se nešto slično ne ponovi. Ne bih želio da mi se nikad više u životu i karijeri nešto slično ponovi kao poraz u Kazahstanu, iskustvo što mi je nanio Tobol.

Kako dignuti momčad?

- Pitali smo se oko toga, razgovarali, jedini izlaz je da budemo zajedno, „all together”, da se stisnemo, rekoh da sam razgovarao i sa sportskim direktorom i predsjednikom. Pravilo broj jedan je da budemo koncentrirani, svi zajedno da teško radimo.

Hard work je poštapalica, neizbježno. Je li Livaja spreman za sutra?

- Ne znam još za Marka je li sto posto spreman, ali što se tiče Krovinovića i penala imao sam pouzdanje u njegovu vještinu. Dogodi se svakome. To je i moja odgovornost.

Analizirali ste meč, kako biste nam ga opisali?

- Dok Tobol nije zabio u dobrom smo smjeru kontrolirali meč, baš onako kako smo htjeli. Nisam vidio ništa što bih morao mijenjati. Nakon tog incidentnog gola, slučajnog pogotka sve je otišlo naopako zbog nas, nije to pitanje taktike, nismo ostali pribrani i izgubili smo konce igre... Emocije su nas ponijele i više nismo kontrolirali igru. Nije problem fizički, nego psihički.

Da vratite vrijeme, što biste drugačije uradili?

- Mogao bih ja mnogo toga uraditi drugačije, recimo nakon prvog pogotka... Ali, naprosto se tako dogodi i ne možete vrijeme vratiti. Sve se odvijalo velikom brzinom. Malo je bilo vremena za promjene.

Slično se dogodilo prije dvije godine, cijela sezona je otišla aut?

- Ma ne možemo na to misliti, mi se moramo fokusirati na utakmicu sa Šibenikom, a ne smijemo se prepustiti razočaranju.

Što možete uraditi da pojačate obranu, jer u tri utakmice primili ste osam golova?

- Cijeli tim se brani... Nastaviti raditi i tako otkloniti individualne greške.  

Jeste li možda već uočili da vam fali nekoliko igrača i da li ima nekih koji ne zaslužuju nosit dres Hajduka, neki koji tu ne pripadaju?

- Ne bih išao u tom smjeru, odgovornost za Tobol je na mojim plećima, ne bih ja išao tražit pojedinačne krivce, makar je i momčad odgovorna. Ne možemo stalno mislit na Tobol i živjeti tu utakmicu. Moramo mislit dalje.

Obrana i vezni red najveći su problem, kako to riješiti?

- Mislim da sam odgovorio već na to pitanje, moramo se podignuti kao cijeli tim. Nadam se da će nam se naporan rad vratiti kroz dobre rezultate.

Koliko ćete izmjena napraviti u prvih 11?

- Ne mogu sto posto odgovoriti, znat ću bolje ujutro, igrali smo 120 minuta. Psihički se moramo pokazati da smo se sposobni vratiti, boriti i izboriti pobjedu. Tek na dan utakmice ću znati precizne odgovore. Igrači nisu fizički umorni, nego psihički iscrpljeni.

Hoće li Lovre Kalinić branit protiv Šibenika?

- Ima nešto problema sa svojim tijelom („with his body”), nadam se da hoće.

Ima dakle neku lakšu ozljedu, kako bismo preveli. Nego, jeste li uvjereni u nedjeljnu pobjedu?

- Of course! Naravno! - podigao je glas Gustafsson.

item - id = 1116813
related id = 0 -> 1130269
related id = 1 -> 1130266
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 23:30