StoryEditorOCM
Hajdukprati ga i u hajduk

Gattuso bez njega još nigdje nije išao, stigao je s njim i u Split, a prijateljstvo ih veže još od igračkih dana

Piše Krešimir Milić
18. lipnja 2024. - 14:01

Split, točnije Hajduk i Poljud, nova su destinacija za Gennara Gattusa koji je sletio tijekom ponedjeljka popodne na Resnik. Talijansku nogometnu ikonu dočekala je delegacija Hajduka u splitskoj zračnoj luci na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem, koji je i najzaslužniji za ovaj trenerski angažman. Najavio je Kalinić na svom predstavljanju u novoj funkciji kakvog trenera želi dovesti, a Gattuso ispunjava veliku većinu tih karakteristika.

Gattuso je stigao u pratnji dijela svog stožera s kojim će započeti treninge od srijede, a ako je suditi po prijašnjim iskustvima njegovih poslova oni će biti zatvoreni za javnost. Stožer će predstaviti vrlo vjerojatno na svojoj prvoj konferenciji za medije kao trener Hajduka, a tko će mu biti asistent sudeći po bivšim angažmanima praktički je već poznato.

image
Duje Klarić/Cropix

Baš on je bio u sviti onih koji su sletjeli u Split kao pratnja Gattusu kojeg je pratio u svakom njegovom trenerskom angažmanu, a zove se Luigi Riccio. Riccio je rođeni Napolitanac, a s Gattusom je prijatelj još igračkih dana.

Naime, zajedno su ostvarili transfer iz Perugie u Rangerse gdje se Gattuso zadržao svega jednu sezonu i vrati u Italiju pa preko Salernitane došao u Milan s kojim je ostvario zlatne trenutke igračke karijere, dok je Riccio bio pod ugovorom tamo još tri sezone. Okušao se još Riccio igrački u Belgiji na posudbi iz Rangersa, a potom se vratio u domovinu gdje je igrao za nekoliko klubova poput Ancone, Piacenze i Sassuola.

image
Matteo Ciambelli/Nurphoto Via Afp

Gattuso i Riccio ostali su povezani od avanture na Ibroxu, a posao ih je ponovno spojio 2012. godine kad je Gennaro postao igrač švicarskog Siona 2012. godine. Tad je Riccio postavljen za pomoćnog trenera kluba, a u toj ulozi se zadržao i kad se Gattuso prihvatio svog prvog trenerskog posla u švicarskom klubu. Od Siona do danas, više od desetljeća, Ricci je pratio Gattusa u trenerskim angažmanima kao pomoćnik, a da podsjetimo asistirao mu je još u Palermu, grčkom OFI-iju, Pisi, Milanu, Napoliju, Valenciji te Marseilleu, a sad i u Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 14:02