StoryEditorOCM
Hajduksve po planu

Dogradonačelnik Kuzmanić zaintrigirao je medije ‘akcijom stadion‘: ‘Završili smo pozive za voditelja projekta‘

Piše Slaven ALfirević
23. lipnja 2023. - 19:21

Antonio Kuzmanić posebno nam je bio zanimljiv, dogradonačelnik zna nešto više o „akciji stadion”. Što se događa iz dana u dan, kažite nam Antonio o projektima Poljud i Brodarica, pitali smo u Milni gospodina Kuzmanića:

- Sve ide dobro, svojim tijekom, po redu. Sva tri projekta idu paralelno, projekt obnove i dogradnje Poljuda, te projekt izgradnje novog stadiona na Brodarici. Završili smo pozive za voditelja projekta. Ima trojica, zapravo četvorica kandidata i uskoro ćemo izabrati...

Znači, to nije bilo već riješeno? Mi smo, pssst, spominjali Olivera Kumrića?

- Nije riješeno, bila su neka imena u điru, ali treba proći procedura i u tijeku je. Sad smo izvukli ponude i idući korak je da odlučimo – zadovoljan se doima Antonio Kuzmanić.

Mislili smo da je to Oliver Kumrić, ali treba očito pričekati.

A što se tiče Poklepovića, kakve su vaše uspomene dogradonačelniče?

- Nisam ga puno poznavao, razlika je u godinama, ali sjećam se dobro, jednom zgodom na trajektu... - zastao je u mislima.

Ispričajte nam...

- Put me vodio kući u Bobovišće, tu, blizu, a na trajektu šjor Špaco. Bili smo zajedno u društvu i tih 45 minuta ni muva se nije čula oko nas, samo je šjor Špaco govorio. To je bila predivna priča iz sporta, ne mogu je sad ponoviti, što se sve govorilo, dugo bi trajalo, ali znam da smo ga pozorno slušali kao učenici profesora. Divota je bila slušat sve te ideje i razmišljanja što su navirale kao bujica. Šteta je velika da ga nema, trebalo je to znanje upijati, ali to je tako, veliki je jaz godina stao između nas, šjor Stanko je otišao, šteta je golema, baš kao što je i uspomena ogromna, uspomena što uvijek živi za njega. Evo baš kako je rečeno, britak jezik, oštar um i veliko srce. Baš tako. Posebna nam je čast što smo ovdje u njegovoj Milni da uveličamo otvaranje terena koji nosi njegovo ime, uz želju da će ovo druženje i sjećanje na njegovu uspomenu postati tradicionalno. Bio bi ponosan da sve ovo vidi – rekao nam je Antonio Kuzmanić, splitski dogradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:37