StoryEditor
Hajdukkonferencijska liga

Dino Mikanović: Hajduk treba riješiti sve u prvoj utakmici, revanš bi mogao biti opasan...

17. lipnja 2021. - 07:43

Dino Mikanović je naš istureni kanoćal, dvogled u Kazahstan. Hajduk prvu protiv Tobola igra u Poljudu 22. srpnja, revanš sedam dana kasnije u Kazahstanu. Desni bek iz Nove Gradiške, bivši igrač Hajduka i latentna želja „bijelih” da im se vrati otprije je već etabliran član Kairata iz Almatyja.

A što ćemo s Tobolom? Može li ga Hajduk u tobolac strpati?

- Trebao bi, mislim da sve Hajduk može riješiti u prvoj utakmici, da ne ostavlja posao u revanšu koji uvijek može biti opasan. Oni nemaju iskustva igrati pred navijačima kakvi su Hajdukovi, a mislim da bi trebalo biti publike. Njihov problem je sada što im je otišao trener Babajan, baš u nezgodnom trenutku. Spominje se da će u CSKA iz Moskve. Imaju nekoliko dobrih igrača, Tošić. recimo, bio je u Manchester Unitedu. Igraju na kontre, 5 -4-1, opasan može biti Francuz Manzorro...

Pamtimo utakmice protiv Šahtera iz Karagandyja, vi ste tada igrali za Hajduk?

- Da, tamo smo izgubili i to je bio šok... Onda smo se zarekli u revanšu da ćemo sve nadoknaditi i obećanje ispunili. Neka to bude upozorenje. Doduše, Šahter je tada bio vrhunska ekipa i Celtic su tada pobijedili. Mislim da je tadašnji Šahter jači nego ovaj Tobol – kaže nam desni bek.

Mikanović danas po transfermarktu vrijedi dva milijuna eura. Kad ga je Jens Andersson, sada već kao sportski direktor danskog Aarhusa odveo, plaćeno je Hajduku 400.000 eura. Mikanović se potom preselio iz Danske u Kazahstan.

Ako mnogi igrači rado idu u Kazahstan, tamo bolje zarađuju, zašto bi Hajduk bio favorit?

- Zato jer sve može i treba riješiti u prvoj utakmici. Ja to vjerujem.

Hajduka ipak čeka vruća atmosfera i opasan protivnik?

- Može se reći. Ali, oni će se uplašit splitske publike. Na prekide mogu biti opasni. Ako se igra u Kostanaju, manji je teren. Ne znam ima li im stadion licenciju za Europu, možda će biti domaćini u Almatyju ili Astani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2021 14:02