StoryEditorOCM
Hajdukblizu realizacije

Hajduk vraća mladog talenta: priča s Poljacima je gotova, a Španjolci pristaju na posudbu i uvjete ‘bijelih‘

Piše K. M.
30. kolovoza 2024. - 15:14

Do prije koji dan i Hajdukov trener Gennaro Gattuso je bio uvjeren da do kraja prijelaznog roka više neće biti pojačanja. Tako mu je rečeno s vrha, otkrio je na konferenciji za medije prije dolaska Osijeka na Poljud. Iako se i talijanski stručnjak pomirio s tim u posljednjih nekoliko dana otvorile su neke opcije za potencijalne dolaske i do kraja ovog prijelaznog roka mogla bi se brojčano pojačat Gattusova momčad. 

Kako stvari stoje najizglednija pojačanja su ona u rubrici povratnika, u ovom slučaju Jana Mlakara i Stipe Biuka s kojima se razgovaralo i ranije te se činilo da nijedan od tih poslova ne može biti realiziran. Nekoliko je razloga zašto, a ponajviše onaj koji se tiče financijskih gabarita u kojima se Hajduk trenutno nalazi i koliko se može rastegnuti proračunski za jednu od tih akvizicija. Drugim riječima klubovi za koje nastupaju zahtijevali su i da Hajduk preuzme isplatu njihovih plaća koje za trenutne prilike na Poljudu nisu male. 

No prijelazni rok je dinamičan do te mjere da nešto što je bilo prije pet minute može sad biti drugačije. Tako je i u ovom slučaju, a tako će po svemu sudeći Hajduk će u ovom prijelaznom roku dovesti Stipu Biuka na posudbu koji je u ovom trenutku dosta realna i izgledna opcija.

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix

Biuk je od prošle zime igrač Valladolida koji ga je prvo doveo na posudbu iz Los Angelesa, a potom i otkupio njegov ugovor ovog ljeta. Španjolska momčad se prošle sezone plasirao u La Ligu čime se i aktivirala Biukova opcija otkupa iz MLS-a, gdje je prodan iz Hajduka za 6,5 milijuna eura. No trener Paulo Pezzolano otvoreno mu je poručio da neće dobiti minutažu ove sezone i da potraži klub za posudbu gdje će igrati.

Zbog toga je krilni napadač odlučio potražiti sredinu u kojoj bi imao gotovo garantiranu minutažu, a među poznatim opcijama pojavili su se Hajduk i poljski Rakow. Poljaci su prema zadnjim informacijama otpali iz ove priče, a Valladolid je pristao na uvjete koje Hajduk može ispuniti. Riječ je dakako o onim financijskima uvjetima po kojima bi Hajduk pokrivao dio godišnje plaće koju Biuk ima po ugovoru sa španjolskim klubom, a posudbu bi odradio do kraja sezone. 

Za realizirati ovaj transfer sportski direktor Nikola Kalinić ima vremena još do 5. rujna kad završava ljetni prijelazni rok u HNL-u, a najkasnije dotad bi mogli vidjeti još koje novo lice u Gattusovom kadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 13:46