StoryEditor
Domaći nogometbez kontakta

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito: hrvatski reprezentativac zbog koronavirusa proveo u izolaciji čak šest tjedana

Piše SN
7. travnja 2020. - 20:26
Marco Bertorello/AFP

Davno je Gabriel Garcia Marquez napisao "Sto godina samoće". Bila su to neka druga vremena, i tada je bilo bolesti kao i brojnih drugih društvenih događanja, a danas bi se u kontekstu jednog našeg nogometnog reprezentativca dalo napisati jedno slično djelo, pišu Sportske novosti

Naime, hrvatski veznjak Marcelo Brozović ukupno bi u samoizolaciji zbog koronavirusa trebao provesti čak - šest tjedana. Čini se da to i nije toliko puno, ali ponovit ćemo s malo većim dramaturškim razmakom. Šest. Tjedana. Samoizolacije.

Samo da pojasnimo što to epidemiolozi ili sanitarni inspektori propisuju pod pojmom samoizolacije. Nema kontakata s ljudima, hrana se ostavlja pred vratima posebne prostorije koja mora imati svoj sanitarni čvor, koja dakle mora biti odvojena od ostatka kuće ili stana. Nema izlaska, osim na prozor ili balkon, nema socijalnih kontakata s ljudima. Nikakvog tipa. I tako šest tjedana. Zašto šest?

Brozović je prije točno mjesec dana, 8. ožujka u večernjim satima igrao susret Serie A u Torinu protiv Juventusa. Bio je to onaj zadnji tjedan nogometa u kakvom-takvom obliku, prije nego li će sve stati. Nedugo nakon utakmice stigao je pozitivan nalaz Juventusovog stopera Danielea Ruganija na koronavirus. Svi su igrači odmah morali na prva dva tjedna samoizolacije.

Kada je prošlo prvih 14 dana, Brozoviću i Interovim strancima dopušten je povratak u njihove zemlje. Naravno, hrvatski veznjak se vratio doma, ali nigdje drugdje nego u - samoizolaciju. Stroge mjere društvenog distanciranja već su bile donijete i kod nas, pa je Brozović morao na novu porciju samoće.

Sada kad će proći i tih hrvatskih 14 dana, Brozović je kao i ostatak Interovih stranaca pozvan natrag na pripreme. One neće početi još nekoliko tjedana, ali igrači se moraju vratiti kako bi opet odradili novih 14 dana samoizolacije, ovoga puta ponovo u Italiji. Nije poznato kako će se Marcelo vratiti, hoće li to biti privatnim ili klupskim zrakoplovom, ali kontakta s ljudima ne smije biti.

Kad sve to prođe, kreću pripreme. Talijani su ustrajni u namjeri da završe nogometnu sezonu, a to znači da će odmah nakon, doslovce ležanja u trajanju od dugih šest tjedana Brozović odmah morati pokazati da je i dalje na razini jednog od najboljih veznih igrača Europe.

Priznanje Urugvajca: Brozović je najbolji igrač Intera

Vezni igrač urugvajske reprezentacije i milanskog Intera Matias Vecino (28) smatra kako je najbolji igrač "nerazzurra" hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Marcelo je za mene najbolji igrač u sastavu - napisao je 28-godišnji Urugvajac na Twitteru dodavši:

- Gledajući izvana može vam se činiti kako to nije realno, ali Marcelo je poseban momak.

Vecino je u Inter stigao 2017. iz Fiorentine za 24 milijuna eura i do sada je u dresu milanskog kuba upisao 94 nastupa i postigao 11 golova.

Samo mjesec dana ranije u Inter je stigao i Borja Valero s kojim je Vecino dijelio svlačionicu u Fiorentini.

Otkako sam došao u Italiju, vodim ga sa sobom - našalio se Urugvajac.

Igrali smo zajedno u Fiorentini, a sada smo zajedno i u Interu.

- On je suigrač s kojim sam dijelio većinu trenutaka. I sada živimo blizu, a na putovanjima smo cimeri - dodao je urugvajski reprezentativac.

#MARCELO BROZOVIĆ

Izdvojeno

30. svibanj 2020 00:23