StoryEditorOCM
Domaći nogometSeminar u Makarskoj

Zvonimir Boban će na poziv legende Hajduka održati predavanje dalmatinskim trenerima

Piše Frane Vulas
24. listopada 2023. - 15:10
Zvonimir Boban during the Events Festival dello Sport 2021 - Saturday on October 09, 2021 at the Trento in Trento, Italy (Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Ettore Griffoni/NurPhoto/NurPhoto via AFP)Ettore Griffoni/Nurphoto Via Afp

Legendarni Zvonimir Boban održat će u Makarskoj predavanje dalmatinskim nogometnim trenerima i delegatima.

Nogometno središte Split, instruktor Ivan Gudelj i tajnik Dino Knezović, organiziraju seminar za trenere i delegate NS-a Split. Seminar će se u srijedu održati u Makarskoj, u Apfel Areni. Vrhunac seminara bit će svakako predavanje koje će bivši kapetan reprezentacije Hrvatske, visokopozicionirani djelatnik UEFA-e Boban, održati s početkom u 13.30 sati. Tehnički direktor i UEFA-in šef nogometa Boban govorit će na temu ‘Nogomet danas i sutra‘.

Nije mogao Boban odbiti Gudeljev poziv da svoje bogato znanje, iskustvo, najave novih planova koje ima krovna europska nogometna organizacija, podijeli i s dalmatinskom strukom. Prije dva i pol mjeseca Boban, Gudelj i još jedan velikan hrvatskog nogometa Ivan Buljan sastali su se u Runovićima kada je njihov NK Mračaj povodom skorih 60 godina postojanja kluba (iduće godine) organizirao manifestaciju ‘Tri kapetana. Tada je otkriven veliki pano u čast tri najpoznatija Mračajeva nogometaša ponikla u klubu. Sada će se Boban i Gudelj opet susresti, ali u Makarskoj.

Nema nikakve sumnje kako će Bobanovo predavanje izazvati veliki interes dalmatinske nogometne struke, ali i medija. Boban je kao desna ruka predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina izravno involviran u brojne procese u kojima se u ‘centrali‘ radi na razvoju najvažnije sporedne stvari na svijetu. Boban će svoje izlaganje predstaviti u obliku panel diskusije. Dakle, i polaznici seminara moći će sudjelovati u raspravi, postavljati pitanja. Bobanovo predavanje predviđeno je od 13.30 do 15 sati.

Prije Bobana govornik će biti talentirani sudac SuperSport HNL-a mladi Ante Terzić. Arbitar iz Podstrane na ‘scenu‘ će stupiti točno u podne. Tema njegovog predavanja je ‘Pravila nogometne igre‘. Riječ je o obveznom godišnjem seminaru za sezonu 2023/24, obvezni su mu prisustvovati treneri klubova čije su momčadi u sustavu natjecanja NS Split (seniori, juniori, kadeti, pioniri, mlađi pioniri) kao i delegati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:04