StoryEditorOCM
Domaći nogometslijedi derbi

Trener Rijeke otkrio plan kojim misli zaustaviti Hajduk: ‘Moramo im to onemogućiti‘

Piše SPORT SD
27. rujna 2024. - 18:04

Hajduk u 8. kolu SuperSport HNL-a gostuje u Rijeci, utakmica na Rujevici na rasporedu je od 20 sati. Dvoboj je to vodećih momčadi prvenstva, Rijeka drži prvo mjesto zbog bolje gol razlike od Hajduka.

U posljednjem kolu Hajduk je bio uvjerljiv protiv Gorice na Poljudu (4:1), dok je Rijeka na Rujevici bila bolja od Šibenika (3:0).

Dvoboj je najavio i trener Rijeke, Radomir Đalović:

– Moja momčad je trenirala dobro, nemamo nekih većih problema i vidjet ćemo u dva treninga do nedjeljne utakmice. Jadranski derbi je izuzetno važna utakmica za nas, ali i utakmica koja ništa neće riješiti, koja nosi tri boda kao što je nosila i utakmica protiv Šibenika. Maksimalno smo koncentrirani i uz pomoć svojih navijača dat ćemo sve od sebe da, iako je tek osmo kolo, ostanemo na poziciji na kojoj smo sada - rekao je Đalović, pa pojasnio kako teku pripreme za utakmicu:

image
Jako Prkic/Cropix

– Što se tiče pripreme napravit ćemo sve kao i svaku utakmicu, ali s obzirom na predznak derbija, na činjenicu da dijelimo prvo mjesto na ljestvici, da imaju dobrog trenera i iskusne igrače poput Rakitića, Krovinovića, Livaje i Uremovića vjerujem da će to mojim igračima biti dodatni motiv da pred punim tribinama naprave kvalitetan rezultat.

Trener Rijeke je otkrio i kako planira zaustaviti hajdukovce u napadu:

– Tablica je jedino što se gleda i Hajduk s novim trenerom mi više djeluje kao momčad u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu. Imaju klasne igrače poput Rakitića koji odigrava puno dugih lopti na Livaju, ali pokušat ćemo mu onemogućiti te stvari, da je što manje prostora za njega i ostale igrače Hajduka - zaključio je Đalović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 18:06