StoryEditorOCM
Domaći nogometpropao dogovor

Moniz je nesuđeni trener Hajduka: Nizozemac je 2015. sve bio dogovorio s Brbićem i Vučevićem, a onda odustao

Piše Slaven Alfirević
13. kolovoza 2023. - 08:15

Ivan Radeljić je pomoćni trener u Slaven Belupu, bivši prvotimac Hajduka, te sportski direktor Splita, dobio je ovog ljeta poziv iz Koprivnice kao legenda Slaven Belupa da im pomogne, u danima nakon odlaska Zorana Zekića.

Ušao je u stručni stožer, a Radeljićev šef je – Ricardo Moniz, koji također ima poveznicu s Hajdukom i toga se baš sad u ovom trenutku rado prisjećamo.

Moniz, trener iz Nizozemske bio je velika faca u velikoj potrazi za trenerom Hajduka nakon što je Igor Tudor sam digao sidro. Hajduka u veljači nije prihvatio Edoardo Reja, a u ožujku 2015. izbor je pao na Nizozemca. Sve je već dogovorio da preuzima "bijele"... Objavili smo kako su prvi koraci već napravljeni pa je tako Nizozemac već gledao Hajduk protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici, a i sastao se s predsjednikom Marinom Brbićem i sportskim direktorom Hajduka Goranom Vučevićem. Velika referenca Monizu bila je što je kao trener Red Bull Salzburga 2012. osvojio duplu krunu, a pomoćnik mu je bio – Niko Kovač.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Dogovor je propao jer je Moniz naprasno odustao, zbog obiteljskih razloga. Menadžer mu je bio Filip Naranča iz Krila Jesenica kojeg smo i nekidan spominjali, ono kad je izašlo na vidjelo da je Naranča dovodio Dominika Kotarskog pred vrata Hajduka, ali su u Poljudu uzeli Lovru Kalinića.

U proljeće te 2015. godine nakon Stanka Poklepovića i Gorana Vučevića Hajduka je do kraja prvenstva vodio Hari Vukas, a na ljeto 2015. za trenera je izabran Damir Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:11