StoryEditorOCM
Domaći nogometpred vratima

Nenad Bjelica korak do povratka u Dinamo, zna se i koju utakmicu bi trebao voditi

Piše Davorin Olivari/SN
25. rujna 2024. - 14:39

Izgleda da je ipak sve gotovo i da Nenad Bjelica preuzima Dinamo. Dok se to službeno ne potvrdi iz plavog kluba, treba ostaviti minimum mogućnosti da se nešto u u zadnji trenutak preokrene. Prema izvorima kojima raspolažu Sportske novosti, radi se o promilima, tako da je po svemu povratak Bjelice u Maksimir samo pitanje dana, očekuje se da bi trener koji je s Modrima napravio velike uspjehe, trebao voditi već ogled s Lokomotivom u subotu.

Ipak, ne može se kazati da je gotovo dok nije gotovo. Treba pričekati službenu objavu iz plavog kluba, tek onda će se moći kazati da je ‘to to‘... Ali posljednje vijesti govore da je Bjelica pred vratima, koračić do Maksimira.

Bjelica je i inače ovih dana, zapravo do samog početka, nakon smjene Sergeja Jakirovića konkurirao kao ozbiljna opcija, samo je u ovom proteklom vremenu trebalo riješiti neke stvari, naravno one financijske prirode, vezano za njegov odnos s Union Berlinom.

Još nije sve skroz riješeno, ali po saznanjima Sportskih novosti, čovjek koji je uspio s Modrima uhvatiti europsko proljeće nakon 49 godina opet bi trebao postati šef struke.

image


 

Srdjan Vrancic/Cropix

Nekako se to čini i kao najlogičnija odluka, jer Bjelica je trener kojem uopće ne treba adaptacija na svlačionicu, zna kako funkcionira maksimirski klub, bez obzira što je u međuvremenu promijenjena vlast. On može odmah preuzeti momčad i početi raditi kao da nikad nije otišao iz kluba. Ima još jednu prednost, čovjek je poliglot, govori nekoliko jezika, pa mu neće biti problem komunicirati s mnogim stranim igračima u plavoj svlačionici. Isto tako, čvrst je karakter koji će moći riješiti sve probleme kad se radi o statusu nekih igrača podno južne tribine, zna sa senatorima koji su u njegovo vrijeme bili u plavom klubu. Recimo, na onoj utakmici s Spartakom iz Trnave koji su Modri dobili s 3:1 i prekinuli europsko prokletstvo, igrali su od sadašnjih igrača Theophile, Ademi i Petković....

Dakle, uz ogradu da Dinamo i Bjelica još nisu potpisali ugovor, te da uvijek, a to nas je naučila povijest u posljednji trenutak može doći do neke iznenadne promjene i mogućih nesporazuma, sve ide za time da su Velimir Zajec i Marko Marić pronašli rješenje za vruću maksimirsku klupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 14:41