StoryEditorOCM
Domaći nogometiskren, kao i uvijek

Ivković: ‘Taj dečko je uvijek u centru kad je nešto loše, a Sučić je onaj bosanski talent. No, ljutim se na Bjelicu...‘

Piše Sport SD
3. listopada 2024. - 07:51

Tomislav Ivković, bivši vratar Dinama, Crvene Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, komentirao je dramatični rasplet utakmice Lige prvaka na Maksimiru. Dinamo je protiv Monaca uzeo bod, nakon što je susret završio 2:2. Modri su od 66. minute vodili 2:0 zahvaljujući velemajstorskim golovima Petra Sučića i Martina Baturine. Ali, u završnici su domaćini dopustili povratak Monacu. Prvo je Mohammed Salisu smanjio nakon velike greške Dinamovog golmana Ivana Nevistića, a onda je u zadnjoj minuti Maxime Bernauer skrivio penal iz kojeg je Denis Zakaria izjednačio za konačnih 2:2,

- Veliki bod Monaca u Zagrebu i velika nesreća Dinama. Dinamo je imao kontrolu, a dogodio se pad. Nažalost, dogodile su se pojedinačne greške koje ih prate od početka sezone. Nažalost, jer su pokazali da su karakterna momčad i da su radili svi za jednoga, jedan za sve. Kad su svi napadali Baturinu, ja sam govorio ‘Pa zar je Baturina sam trebao pobijediti Bayern?!‘ Ni najbolji igrač na svijetu ne može sam, nego mu je potrebna pomoć ostalih deset igrača na terenu. Danas je Baturina pokazao da je igrač čije su kvalitete daleko iznad HNL-a - izjavio je popularni Ivković za HTV i dodao:

image
Damir Krajac/Cropix

- Sučić je onaj bosanski talent koji zna nogomet i ima vic u igri. Svi mu se možemo samo nakloniti nakon onakvog gola. Mišić je bio jedan od najboljih igrača uz Baturinu. Šteta što Petković nije imao malo bolji dan. Ali, na njemu se vidi da ima nekih fizičkih problema od 75. minute i to nije bio onaj Petković kojeg svi znamo. Ma, zaista su svi odigrali vrhunski. Moram apostrofirati Ademija, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica unazad nekoliko godina.

Nevistić?

- Život golmana je najteži život. Do tada je spašavao Dinamo i nosio momčad, a onda je napravio onakvu grešku. Nažalost, takva je greška prelomila utakmicu. Ali, Bjelica je uvjerio momčad da se mogu nositi s Monacom i da su karakterni igrači, zato je bio tako dobar ulazak u utakmicu. Nažalost, baš su se danas dogodile takve greške koje Dinamo kao cjelina, kao momčad, nije zaslužio.

image
Damir Krajac/Cropix

Je li bio jedanaesterac na Petkoviću?

- Vidim da suci nisu zvali provjeru, komunicirali međusobno jesu. Međutim, mi to sad procjenjujemo na drugačiji način. Da je dosuđen taj penal, možda bi sve bilo drugačije. Ali život ide dalje.

Bernauerov prekršaj za penal?

- Taj dečko je uvijek u središtu kad se nešto loše dogodi. Nije da ga kritiziram, ali uvijek je on u centru pozornosti kad je neka loša situacija po Dinamo, kao da je rođen pod krivom zvijezdom.

Slijedi Salzburg, prije kojeg je Bjelica isključen?

- Svaka utakmica je drugačija, Salzburg je nova utakmica. Taj dvoboj će biti tri puta teži od ovog s Monacom, ali sreća je da Dinamo ima tri tjedna do te utakmice, Bjelica će imati vremena pripremiti momčad. Jedino se ljutim na njega što je tanak sa živcima, ne smije si dopustiti crveni karton. Žuti karton još nekako, ali crveni ni slučajno. On mora biti taj koji donosi mir u momčad. Ne valja se s rogatima bosti, sa sucima se drugačije ne može. On ne smije tako reagirati.

image

Martin Baturina proglašen je igračem utakmice.

Damir Krajac/Cropix
image
Damir Sencar/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 07:51