StoryEditorOCM
Domaći nogometkakva atmosfera

Hrvatska je nakon prvog kruga napustila Euro, ali evo u čemu smo ipak ostali na vrhu i bit ćemo posebno upamćeni

Piše R. R.
2. srpnja 2024. - 20:13

Nastup na Europskom prvenstvu nije samo stvar sportskog prestiža, igranja za nacionalnu momčad i biti u društvu najboljih. Uz sav taj sportski segment ne smije se zaboraviti i velike premije koje dijeli UEFA i to ao bonuse za osvojene bodove.

Recimo HNS je samo za plasman u Njemačku dobio 9,25 milijuna eura. Svaki osvojeni bod, a imali smo ih dva, osvojena u remijima s Albanijom i Italijom nam je u kasu „ulio“ dodatni milijun eura. Rekli bi da se moglo još i više zaraditi, ali sada je nepotrebno plakati „za prolivenim mlijekom“. 

No kako UEFA voli nagrađivati i dijeliti bonuse, jednako tako voli i red na tribinama za vrijeme utakmice. To znači da je bilo kakvi ispadi navijača, neprimjereni transparenti, pjesme, pirotehnika i slične stvari posebno iritiraju pa onda i bez milosti udara kazne. 

Što se toga tiče, iako smo ispali, ipak ćemo biti upamćeni po novcu koji ćemo zbog tih i takvih ekscesa platiti. Od svih 24 reprezentacije na turniru, HNS će u blagajnu UEFA na ime kaznih uplatiti 220.000 eura. Prvi smo i to uvjerljivo, eto barem u jednom segmentu. Iz nas su Albanija i Srbija, slijede Turska i Švicarska. Zanimljivo da niti jedan cent kazne na ovom Euru nisu dobile tri reprezentacije – Francuska, Slovačke i Španjolska. Njihovi navijači poštuju sve preporuke UEFA-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 20:18