StoryEditorOCM
Domaći nogometu stilu Bake

Hajdukov biser zabio golčinu za vodstvo Hrvatske na Euru! Pogledajte sjajan pogodak direktno iz kornera

Piše SPORT SD
26. svibnja 2024. - 18:04

Hrvatska reprezentacija do 17 godina igra posljednje kolo grupne faze Europskog nogometnog U-17 prvenstva na Cipru protiv Walesa. U prethodna dva susreta izabranici Marijana Budimira remizirali su 0:0 s Austrijom i 2:2 s Danskom. Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

U 24. minuti poveli su mladi Vatreni. Bruno Durdov majstorski je pogodio direktno iz kornera za vodstvo 1:0. Ipak, Wales je izjednačio na 1:1 u 31. minuti.

Sjajan gol Durdova pogledajte OVDJE.

Pisali smo već, Durdov je veliki, baš veliki talent Hajdukove omladinske škole, 16 mu je godina. Zabio je i za seniore, u Umagu na pripremama, žrtva je bio mađarski Fehervar (5:2 za Bijele). 

Bili tić Bruno najmlađi je putnik na pripreme ‘bijelih‘, tek mu je 16, a uz Hajduk posebno voli još jedan klub

Bruno je Kaštelanin. Rođen i odrastao u Sućurcu. Obitelj Durdov preselila je nedavno u Lukšić, ali je Bruno i dalje "dušon i tilon" vezan za Sućurac. Tamo mu je ekipa.

Prvi balun najmlađi od tri brata Durdov počeo je gurati u GOŠK-u iz Gomilice, klubu koji je već dao ohoho igračina, od Žungula, Jovanića, Pašalića, Livaje... Dobar špurijus i za Bruna.

image
Damir Krajac/Cropix

Vrlo brzo prepoznali su ga skauti Hajduka, kao veliki talent preselio se na Poljud kad je imao devet i po godina, već sedmu sezonu trenira i igra u kopačkama splitskog kluba.

I oba starija brata igrala su nogomet. No, dali su se "u nauke", nogometna karijera nije im bila prioritet. Najstariji Toni danas je diplomirani farmaceut, živi u Turjacima, dok "srednji" Marino u Zagrebu studira politologiju i novinarstvo i naš je budući kolega. Marino je infišan u sport, trenirao je i košarku u Kaštelima kod trenera Buhe, Biočića, Vatrova i Čelana, vodio košarkaški zapisnik na utakmicama i bit će, logično, sportski novinar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 07:18