StoryEditorOCM
Domaći nogometuoči otvaranja

Gvardiol propustio trening! Evo u kojem bi sastavu Vatreni trebali istrčati protiv Španjolske

Piše Dražen Antolić/SN
13. lipnja 2024. - 19:23

Joško Gvardiol nije trenirao zbog žulja te Zlatko Dalić zbog toga nije mogao četvrtak u punini raditi na taktici za utakmicu sa Španjolskom, ali u tri dana od utorka do četvrtaka napravio je uglavnom što je želio. Shemu igre i akcije kod prekida, pišu Sportske novosti.

Gvardiol, prema informacijama iz nacionalne vrste nema veći problem i njegov nastup protiv Španjolske nije upitan. Ostali su bili na treningu. Nakon pobjede Hrvatske nad Portugalom vidjelo se koja je prva postava za ogled s La Rojom i dosad nije bilo ozbiljnih naznaka da bi se to promijenilo. Jasno, izbornikova je zadnja...

Očekivani sastav Hrvatske za susret sa Španjolskom u formaciji 4-3-3: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić.

image
Ante Cizmic/Cropix

Ideja igre trebala bi biti što više kontrolirati loptu i utakmicu, što Hrvatskoj sa Španjolskom samo nekad uspijeva, a često ne. Radi se o ekipi kojoj malo tko može parirati u posjedu jer takav je njihov DNK. Osim toga jako će biti bitno paziti se nakon izgubljene lopte te kako će naši djelovati u prekidima igre.

Osim spomenutih igrača izbornik itekako računa na Marija Pašalića, Perišića, Vlašića, Baturinu, Ivanušeca, Petkovića, to su neki od prvih kandidata za ulazak na teren. Što se obrane tiče stoperi Erlić i Vida opcije su za igru osim Šutala i Pongračića.

image
Ante Cizmic/Cropix

Jedna od razlika u igri Hrvatske protiv Španjolske u Berlinu u odnosu na dvije zadnje utakmice pod Dalićem je što bi sada Hrvatska trebala imati pravog centrfora, što ranije nije bio slučaj. Na Euru prije tri godine u napadu je startao Petković, a u Ligi nacija Kramarić. Budimir ipak to drugačije igra i ostane li Dalić pri odluci da je on prvi izbor to bi moglo biti dobro za fizionomiju i izgled naše reprezentacije. Španjolska se ponešto promijenila, sada je brža na bokovima, ali Stanišić, kojem je alternacija Juranović, i Gvardiol odigrali su dovoljno jakih utakmica da bi trebali znati kako izaći na kraj s njihovim krilima, posebice mladima kao što je Yamal. Dvoboj Joška i Yamala, koji će 13. srpnja imati 17 godina, ispada po najavama jedan od šlagera derbija prvog kola Eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 04:08