StoryEditorOCM
Domaći nogometsve u rukama modrih

Dogovor postoji, ali... Hoće li im Dinamo već ove zime uzeti napadača? Prošle sezone je bio treći stijelac lige

Piše Mario Djak/SN
30. studenog 2023. - 07:56

Na sami kraj prijelaznog roka, 8. rujna ove godine Fran Brodić je nakon odličnih nastupa za varaždinski klub potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom. Međutim, tadašnjim dogovorom klubova, ostao je na posudbi u Varaždinu do kraja sezone - pišu Sportske novosti.

Brodić je prošlu sezonu završio kao treći strijelac SuperSport Hrvatske nogometne lige, a sjajno je započeo i aktualnu sezonu: u prvih sedam kola zabio je čak šest pogodaka! Međutim, tu je i stao. Posljednji pogodak za Varaždin postigao je 3. rujna protiv Rijeke, nakon čega je potpisao ugovor s Dinamom te u idućim utakmicama više nije bio strijelac. Uz sve to se ozlijedio te već neko vrijeme ne brani boje NK Varaždina, a niti za vikend neće biti u konkurenciji protiv Istre...

Njegov nedostatak izrazito se primijeti u igri momčadi Marija Kovačevića - sa šest postignutih pogodaka njihov je najbolji strijelac, a samo jedan pogodak više imaju i ovosezonski najbolji strijelci HNL-a, Caktaš i Livaja. Dodajmo i kako je Brodić, kada igra, jedan od najaktivnijih napadača u ligi, a sami dokaz tomu su i 2.8 udarca po prosjeku na utakmici, kao i činjenica da je prema podacima sa SofaScore aplikacije promašio čak sedam "zicera", najviše u ligi.

Njegov novi/stari klub također muku muči po napadačima, posebice je to bilo vidljivo ozljedom Petkovića. Upravo se zbog toga nameće logično pitanje: hoće li Dinamo uzeti Brodića već na zimu i time zaoštriti konkurenciju u napadu?

Svima je poznato da je tada trener HNK Rijeke Sergej Jakirović htio Brodića dovesti još na ljeto, međutim Dinamo je bio brži i konkretniji. Spletom okolnosti, Jakirović je sada trener zagrebačkog Dinama, kluba koji mu je oteo Brodića, a ostaje za vidjeti hoće li Jakirović već na zimu povući Brodića na Maksimir.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

U Varaždinu se nadaju kako će se Dinamo držati dogovora postignutog na ljeto, a to nam je potvrdio i sportski direktor kluba Nikola Šafarić.

- Brodićeva situacija je takva da imamo dogovor da bude tu do ljeta, ali vidjet ćemo što će se desiti u zimskom prijelaznom roku. Držimo se onoga što piše na papiru - rekao je Šafarić i dao do znanja kako je sve u rukama GNK Dinama. Naime, neće se puno pitati klub iz Varaždina odluči li Dinamo povući Brodića na Maksimir.

Ozljedom Brodića NK Varaždin otkrio je probleme koje imaju u vrhu napada. Ali ne samo u vrhu napada, već se pokazalo kako pati cijela igra Varaždinaca koji ne stvaraju više šanse kako su ih stvarali. Zbog toga smo pitali Šafarića kakvi su planovi za zimski prijelazni rok.

- Vjerojatno ćemo osvježiti malo svlačionicu i momčad s nekoliko novih igrača. Vidimo da nam je to potrebno tako da ćemo probat dovesti kvalitetna pojačanja. Što se tiče dolaska napadača, to opet ovisi o Brodićevom stanju. Međutim, svaki dobar igrač koji se pojavi na tržištu, a zanimljiv nam je, uzeli bi ga - zaključio je Šafarić.

Jedno je sigurno, ode li Brodić, Varaždin će ići po novog napadača, najavili su to i predsjednik kluba i sportski direktor kluba. Međutim, ostaje nam za vidjeti što će Dinamo odlučiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 10:51