StoryEditorOCM
Domaći nogometpitali su kranjčara

Dinamo ili Hajduk? Bio je to jedan od najkontroverznijih transfera u povijesti HNL-a, evo odgovora

Piše Sport SD
28. lipnja 2024. - 07:35

Bivši hrvatski nogometaš Niko Kranjčar gostovao je na radiju Bravo!, a jedno od pitanja koje mu je voditeljica postavila bilo je Hajduk ili Dinamo. Odgovor je bio Dinamo. Kranjčar je uvijek isticao svoje zagrebačko podrijetlo i privrženost Dinamu, ali i veliki respekt prema Hajduku koji ga je primio kao svoga.

Kranjčar je iz Dinama u Hajduk stigao u siječnju 2005. godine, jedan je to od najkontroverznijih transfera u povijesti HNL-a. Iz Dinama je praktički bio potjeran, a sreću je pronašao u Hajduku koji je platio bogatu odštetu. Navijači Hajduka priredili su mu spektakularan doček ispred stadiona na Poljudu, a u Hajduku se zadržao gotovo dvije sezone. 

- Pamtim sve to itekako, Hajduk mi je pružio ruku kad mi je bilo najteže u karijeri, moje najteže razdoblje. Pozvali su me i primili toplinom, doček zauvijek pamtim. Nešto nestvarno. I to je poseban razlog što rado sad dolazim u Split i veselim se pojaviti pred splitskom publikom. Da, znam da i danas na stadionu u Poljudu bude navijača Hajduka koji nose moju “desetku”, na to sam posebno ponosan. Tih 20 mjeseci bilo je fantastično vrijeme prožeto sjajnim emocijama - izjavio je jednom Niko Kranjčar.

U kolovozu 2006. Kranjčar iz Hajduka seli u engleski Portsmouth.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 08:37