StoryEditor
Domaći nogometdobar start

Bitka za europski koeficijent: hrvatski klubovi opet love dva mjesta u Ligi prvaka

24. srpnja 2021. - 14:00

Hrvatski klubovi opet love dva mjesta u Ligi prvaka. Uspjesi hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka odnosno Konferencijske lige su ih vratili u igru da izbore i drugo mjesto u elitnom klupskom kontinentalnom natjecanju. Hrvatski klubovi po ukupnom koeficijentu sada drže 14. mjesto, a prvih 15 država po koeficijentu na toj listi imat će od sezone 2023/24 pet predstavnika u europskim kupovima, od čega dva predstavnika u kvalifikacijama LP. A mjesto među prvih 16 je ove sezone donosilo i jedno mjesto u kvalifikacijama EL.

Pobjeda Dinama nad Omonijom, Hajduka nad Tobolom, Rijeke kod Gzire, zanimljivo sve tri identičnim rezultatom 2:0 te remi bez pogodaka Osijeka kod Pogona popeli su hrvatske klubove (nitko ovog tjedna nije primio gol!) po koeficijentu (17.400) na 14. mjesto. Nemojmo zaboraviti da je ranije Dinamo slavio u oba susreta protiv islandskog Valura. Svaka pobjeda donosi bod, remi pola boda, a rezultat se dijeli s brojem klubova u Europi. Ispred nas je Rusija, a iza nas konkurenti su nam Norveška, Švicarska, Češka, Cipar, Grčka...

Međutim, ovo je tek početak te ovosezonske bitke. Mnogi klubovi iz konkurentskih država tek trebaju početi nastupe. Tek na kraju sezone će se svesti računi. Ipak, raduje dobar start hrvatskih predstavnika koji daje realnu nadu da bi sva četiri naša kluba mogli gledati i u trećem pretkolu. Zadnji put je Hrvatska dva predstavnika u LP imala prošle sezone, bili su to Dinamo i Lokomotiva.

item - id = 1114986
related id = 0 -> 1128344
related id = 1 -> 1128341
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 12:40