StoryEditor
SplitOprez

Vlasnici pasa u Splitu ponovno na mukama: Na području Lučca otrovom u obliku parizera truju nam ljubimce!

Piše M.Me./PSD
12. veljače 2017. - 11:24
03-2016_CROPIX_izbor11

Problem trovanja kućnih ljubimaca na javnim gradskim površinama u Splitu nažalost se periodički ponavlja, te svakih nekoliko mjeseci mediji prenose nove vijesti o otrovanim psima i mačkama u gradu.

Posljednji slučaj dogodio se u listopadu prošle godine na  Bolu, sjeverno od Mažuranićeva šetališta, gdje su u jednom danu otrovana su čak četiri psa. Vlasnici pasa, ali i roditelji male djece s pravom strahuju od ovakih incidenata, a novi problem dogodio se izgleda pred koji dan na području Lučca.

Naime, u službenoj Facebook grupi Udruge Sehaliah pod nazivom 'ST Azil', zabrinuta sugrađanka podijelila je status kojim upozorava na najnoviji nesretni događaj.

- U parku za pse ispod tvrđave Gripe, ispod školskog igrališta, iza škole Lučac, otrovana kujica. Preživjela je uz tretman od 11 injekcija. Otrov je pronađen u obliku parizera. Proširite vijest i čuvajte svoje ljubimce! - glasi obavijest. 

Simptomi trovanja

Ovom prilikom, podsjećamo vlasnike da su simptomi trovanja drhtanje, pretjerana slina, proljev, teturanje i grčevi. Prva je pomoć poticanje na povraćanje, a potom brz odlazak veterinaru. Treba izazvati povraćanje samo ako je pas pri svijesti i ako može povraćati.

Ako ima grčeve koji su kontinuirani, treba ga pokušati spriječiti da se sam ozlijedi. Primjerice, psu se pod glavu može staviti savijena deka. Također, psa u takvom stanju ne treba dirati jer bi mogao ugristi. Odlazak veterinaru je obvezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 07:15