StoryEditorOCM
Splitbravo za 4 N

Splitski sportski novinari nadmašili sami sebe: prikupili su skoro 40.000 € donacija i sve ide u socijalnu samoposlugu

Piše Frano Kiso
12. prosinca 2023. - 11:53
Marinka Akrap s organizatorima - Marin Maljković, Tomislav Gabelić, Blaž Duplančić i Bernard Jurišić.Duje Klarić/Cropix

Prosinac je mjesec kad naši ljudi pokazuju najviše empatije prema ugroženim članovima društva, a neke humanitarne akcije su već prešle u hvalevrijednu tradiciju. Jedna od njih je i ‘Tona hrane za splitske beskućnike‘ u režiji grupe splitskih sportskih novinara ‘4N‘.

- Kada je akcija pokrenuta nazvali smo je ‘Tona hrane za splitske beskućnike‘, no tona je već u drugoj sezoni prerasla u dvije, pa tri i tako dalje. S ponosom možemo otkriti kako će i u dvanaestom izdanju donacija premašiti prošlogodišnju - pohvalili su se novinari.

Naime, ona je lani iznosila 27.877,68 eura u hrani i higijenskim potrepštinama, a svi pokazatelji idu u smjeru toga da će na koncu ove godine skupiti između 35 do 40 tisuća eura i time premašiti ukupnu cifru donacija od 135 tisuća eura. Prevedeno u bivšu valutu, to je čak milijuna kuna i sve ide u korist socijalne samoposluge i splitskih beskućnika o kojima brine Udruga ‘MoSt‘.

Golema podrška

Akciju su i ove godine podržali HNK Hajduk kao klub, ali i njihovi prvotimci Lovre i Nikola Kalinić, Filip Krovinović i Dario Melnjak, potom TK Marjan, Klub splitskih Olimpijaca, KK Split, VK Jadran, JK Mornar, NK Adriatic, RK Nada, ŽARK Split, MNK Split i HPD Mosor.

Privatne donacije dali su i bivši igrači i kapetani Hajduka Mario Pašalić, Zoran Nižić, Mario Maloča, Mijo Caktaš, Goran Milović, Toma Bašić, Stanko Jurić, Stipe Biuk, Stefan Simić, Tonio Teklić, kao i izbornik Zlatko Dalić, Ivan Strinić, Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Luka Bogdan i kapetani KK Splita Nikola Vujčić i Srđan Subotić. Tu su i djelatnici Javne ustanove športski objekti, obitelji Vlašić, Antunović, Ignjatić, Katić, Maljković i mnoge druge.

Zahvalili su i tvrtkama koje su izrazile podršku. Tommy je donirao 25% u robi na sve što je kod njih kupljeno, a tu su i SuperSport, Deltron, Dalmatinski portal te tvrtke ‘Pivac Vrgorac‘, ‘Gastro ribarnice Brač‘ i ‘Nektar Natura‘ koje su donirale znatne količine vlastitih proizvoda.

Uručenje donacije upriličit će se na stadionu Poljud u srijedu 13. prosinca u 10 sati, a na dodjelu će i osobno doći neki od sportaša koji su sudjelovali u akciji. Veliko srce sportskog svijeta, bilo da su to igrači ili novinari, ni ove godine nije zaboravilo one kojima najviše treba naša pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 20:32