StoryEditor
Splitstrah u ‘stjepanu radiću‘

Ravnatelj Studentskog centra Zagreb umiruje roditelje nakon napada BBB-a na dalmatinske studente u domu: ‘Pružamo im podršku‘. Brucošica iz Splita nam je ispričala svoje neugodno iskustvo...

Piše Diana Barbarić, Tanja Gattin
6. prosinca 2021. - 12:20

Jutro nakon napada na studente u studentskom domu "Stjepan Radić", koji napad je uslijedi po završetku utakmice na Maksimiru u kojoj je Hajduk slavio protiv Dinama, zagrebačka policija nam kaže da događaj za sada ne povezuju s navijačima, a Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra Zagreb, smiruje studente i njihove roditelje.

- Studentski domovi Studentskog centra u Zagrebu funkcioniraju uobičajenim tokom te poručujemo studentima, njihovim roditeljima i hrvatskoj javnosti da su stanari u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu sigurni - kazao nam je Mirko Bošnjak, te je izrazio žaljenje što su studenti napadnuti.

- S njima smo u kontaktu kako bi im pružili potrebnu podršku - rekao je ravnatelj Studentskog centra.

Napominje kako je studentski dom "Stjepan Radić“ najveći studentski dom u širem okruženju.

- Kao takav traži specifične mjere sigurnosti. Sukladno tome, Studentski centar u Zagrebu je tijekom vikenda podigao mjere sigurnosti na višu razinu te angažirao dodatni broj zaštitara. Sukladno izvještajima naših zaposlenika došlo je do naguravanja između nekolicine mladića u krugu studentskog doma s dvojicom stanara spomenutog studentskog doma, a dolaskom djelatnika zaštitarske službe napadači su se razbježali. Nakon dolaska policijskih djelatnika koji su patrolirali oko studentskog naselja nije bilo novih incidenata - rekao je Bošnjak.

image
Mirko Bošnjak
Marko Todorov/Cropix

Razgovarali smo i sa splitskom brucošicom koja živi u Domu Stjepan Radić. Sinoć je, prepričava, taman dolazila iz grada u svoj studentski paviljon kada je ugledala desetak policajaca i policijske marice.

- Ubrzo se pročulo da su BBB upali u paviljone devet i šest i da su tukli neke Dalmatince.

- U domu nas je 4000, a skoro pola su Dalmatinci... Zidovi su tanki, sve se čuje, ali kako ja stanujem u drugom paviljonu za sve sam saznala posredno - priča nam mlada Splićanka.

Njoj je, govori nam, lijepo studirati u Zagrebu, iako je i sama već doživjela neugodnosti samo zato što govori po splitski.

- Nedavno sam zvala Uber da me prebaci iz Doma do Autobusnom kolodvora jer sam išla u Split. Vozač je bio mladi momak koji je, čim je čuo moj naglasak, počeo govoriti da ne voli Splićane, da nam je Hajduk jadan, a da smo mi bahati. Nije mi bilo ugodno to slušati, kazala sam mu da ne pratim nogomet, ali sam mu s guštom dala lošu recenziju nakon što me iskrcao kod kolodvora - ispričala nam je mlada Splićanka.

image
Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 19:57