StoryEditor
SplitDRUGI SMJER

Puljak o zapošljavanju umirovljenika koji su uzeli otpremnine: ‘To nije primjereno!‘ Najavljuje još kako će ujednačiti isplatu božićnica po komunalnim tvrtkama, prijeti i otkazima...

Piše Merien Ilić
15. siječnja 2022. - 17:53

Nakon afera oko ugovaranje poslova gradskih firmi s umirovljenicima, gradonačelnik Ivica Puljak najavio je kako će ujednačiti poslovanje svih gradskih firmi.

- Mislim da nije primjereno da oni koji su otišli u mirovinu i uzeli velike otpremnine imaju poslije velike ugovore s firmama. Poslovanju firmi treba dati slobodu, ali u granicama.

No ovo nije bilo primjereno - misleći pritom na Javnu ustanovu "Športski objekti" u kojoj je honorarno angažiran formalni umirovljenik Nelson Borovina, dugogodišnji rukovoditelj Sektora za tehničke poslove i Sportske objekte pri ovoj javnoj ustanovi, a jedno vrijeme i pomoćnik ravnatelja.

- Po pitanju "Splitske obale" napravljena je ušteda oko 500 tisuća kuna, dok je ravnatelj JUŠO-a pogriješio i dobio minus u određenom smislu.

No, važno je da javnost to kontrolira i da se isprave propusti kako bi grad funkcionirao - rekao je Puljak najavivši racionalizaciju poslovanja i uštedi poslovanja gdje god to bude moguće, kao i smanjenje broja zapsolenika pazeći na socijalne kategorije.

- Bit će otkaza za one koji ne rade svoj posao. Oni koji ne žele raditi i privređivati nemaju mjesta u našim javnim tvrtkama i gradskoj upravi. Ujedinit ćemo i politiku oko božićnica, darova za djecu i sličnog jer nema smisla da jedna firma isplaćuje a druga ne ili da je velika razlika u tim iznosima - poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2022 02:27