StoryEditor
SplitTURISTIČKA INSPEKCIJA

Norina (Austrija) i Andres (Španjolska): Cijene su previsoke s obzirom na standard, ali zato obožavamo vaše more i plaže

Piše I.B.
30. kolovoza 2021. - 14:00

Zaputili smo se u centar grada u još jednu turističku inspekciju kako bismo pitali turiste što misle o našem gradu i kako bi ocijenili sve ono što im Cvit Mediterana pruža.

Na Peristilu nam je za oko zapeo mlađahni par. Djevojka skuplja mrvice hrane kako iza nje ne bi ostale škovace. Priznajemo, rijedak prizor. Kada bi barem svi tako marljivo skupljali za sobom, grad bi nam bio čist kao suza. Prilazimo im.

image
Saša Burić/Cropix

Oni su Norina i Andres. Norina je inače domaća, ali živi u Austriji, a njezin dečko Andres stigao je iz Španjolske.

Za Split imaju riječi hvale, a jedino što su kritizirali su cijene u odnosu na standard života i nedostatak zabavnih sadržaja i aktivnosti u gradu.

Andres, iako dolazi iz države koja je dobro poznata turistička destinacija, ističe da je Split puno čišći grad. Za navigaciju se, tu i tamo, posluže Google kartama, a najviše im se sviđaju plaže i čisto more. 

Pitali smo ih da nam ocijene svoje iskustvo, zahvalili im i pozdravili se s njima. Neka nam je više ovakvih gostiju i ovakve mladosti!

OCJENE OD 1 DO 10

 

Kafići – 8,9

Restorani – 8, 9

Zabavni sadržaj – 6

Plaže i more – 10

Čistoća u gradu – 9

Promet – 8

Ljubaznost građana – 10

Smještaj – /

Cijene – 5, 6

Dostupnost informacija o turističkoj ponudi – /

item - id = 1123601
related id = 0 -> 1147129
related id = 1 -> 1147118
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 07:42