StoryEditor
Splitnove mjere

Na Peškariji je sve spremno za sutrašnje otvaranje: postavljeni su ‘šalteri‘, radit će se malo drugačije od onoga na što smo do navikli

Piše M.Dr.
8. travnja 2020. - 20:30
arhiva/Duje Klarić/HANZA MEDIA

- Mi smo spremni... Vidimo se sutra.... Zdravi i veseli bili - poručuje ekipa sa Peškarije koja je upravo razveselila Splićane svojom najnovijom objavom na Facebooku.

Doduše, radit će se malo drugačije od onoga na što smo do sada navikli, no mjera se valja pridržavati.

Na fotografijama koje je Peškarija objavila na Facebooku vidljivo je kako su tijekom srijede tekle primpreme, i kako će po novome sad izgledati.

U međuvremenu stigla je i obavijest iz Banovine.

Nacionalni stožer civilne zaštite, navode, donio je Odluku o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije, poručuju iz Banovine. Uz poštivanje posebnih mjera i uputa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Splitu će sutra s radom ponovno započeti Pazar, tržnica Sućidar te tržnica na Splitu 3, ali i Peškarija.

U utorak su naime ispoštovani svi uvjeti Nacionalnog stožera i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Drugim riječima na Peškariji, ali na spomenutim pazarićima po Splitu će se kontrolirati ulaz i ograničavati broj ljudi.

Naravno, da bi se osigurao minimalan razmak među građanima. Novina je i što kupac neće biti u kontaktu s proizvodima, oni su po novome ograđeni.

Sve navedeno prate i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora, provjetravanje zhatvorenih zatvorenih prostora te osiguranja punktova s dezinfekcijskim sredstvima za ruke uz obavijesti o općim mjerama smanjenja rizika od zaraznih bolesti, navode iz Banovine.

Molimo građane za poštivanje svih protuepidemijskih mjera prilikom dolaska na splitske tržnice i Peškariju, poručuju iz Banovine.

#OTVARANJE PAZARIĆA I PEŠKARIJE U SPLITU#KONTROLA ULAZA I OGRANIČAVANJE BROJA LJUDI NA PEŠKARIJI#KORONAVIRUS

Izdvojeno

03. lipanj 2020 17:27