StoryEditor
SplitZAKUVALO SE

MOST: Iznenađeni smo da gradonačelnik Puljak imenuje članove Upravnog vijeća bez natječaja! Ipak se za to zalagao u predizbornoj kampanji

9. lipnja 2021. - 08:38

Nakon što smo objavili da gradonačelnik Ivica Puljak smjenjuje članove Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti koje imenuje Grad Split, na svom Facebook profilu splitski MOST mu je zamjerio takav način postupanja.

- Iznenađeni smo neslužbenom informacijom koja se pojavila u medijima da gradonačelnik Puljak smjenjuje upravno vijeće JU Športski objekti Split i imenuje nove članove upravnog vijeća bez javnog natječaja.

Iako smo svjesni činjenice da nije dužan raspisati natječaj niti po zakonu o ustanovama ni po statutu ustanove, svejedno moramo izraziti nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja problema.

Ne sumnjamo u želju gradonačelnika Puljka da Javna ustanova funkcionira kvalitetno i transparentno stoga nam nije jasno zašto na javnom natječaju ne odabere i da priliku najkvalitetnijim ljudima za postizanje tog cilja. Ipak se za to zalagao u protekloj kampanji.

Ako će se i u budućnosti provoditi ovakva praksa te imenovati ljude po stranačkim kvotama, onda ne vidimo razliku od dosadašnjeg modela vladanja i upravljanja - stoji u njihovoj Facebook objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2021 08:59