StoryEditorOCM
Splitlito ide mala

Jeste li pripremili kupaće kostime? Meteorolozi najavljuju rekordne temperature u Splitu. Najgore će biti...

Piše Petra Klarić
4. lipnja 2024. - 22:19

Iako ljeto kalendarski još nije počelo, ovoga tjedna stižu nam prave ljetne temperature zraka i mora, otkrio nam je sinoptičar Pomorskog meteorološkog centra u Splitu. Mnogi Splićani osvježenje bi mogli potražiti na nekoj od naših plaža, pošto će temperature biti za to sasvim prigodne

Temperatura zraka posebno će rasti u četvrtak i petak. S temperaturom zraka rast će, naravno, i temperatura mora pa je to zaista odlična prilika za ljetni kupanjac, posebno za one koji zaziru od nešto hladnijeg mora. Najveći rast temperature očekuje nas ipak na samom koncu ovog i početku sljedećeg tjedna, kada bi žive u termometrima mogle narasti i do 30 stupnjeva Celzijusa.

image

Neki će se sigurno kupati, ali vrijeme još nije u potpunosti stabilno

Saša Burić/Cropix

No, kako nas je upozorio sinoptičar, vrijeme još uvijek nije stabilno i dosta je vlage u zraku pa bi se kroz popodnevne sate mogao sručiti i pokoji pljusak, posebice u Zagori. Dakle, ako se još uvijek niste opremili kupaćim kostimima i drugim plažnim artiklima, svakako to napravite do vikenda. Za popodnevne izlaske dobro bi vam došao i kišobran, zlu ne trebalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 22:29