StoryEditorOCM
SplitPOVRATAK OTPISANOG

Izbacili su ga iz stranke jer je kolege kritizirao zbog koalicije s Kerumom i HDZ, ali mu je žalba na tu odluku prihvaćena. Sad želi preuzeti splitski SDP!

Piše Marina Karlović-Sabolić
30. kolovoza 2021. - 08:25
Bogović se sprema uputiti pismo članovima splitskog SDP-a i pozvati ih da na unutarstranačkim izborima izaberu promjenu  Duje Klarić/Cropix

Još donedavno Tomislav Bogović bio je tek bivši član Socijaldemokratske partije Hrvatske. Ovaj poznati splitski SDP-ovac nije se libio žestoko kritizirati čelne ljude gradskog SDP-a.

Prozivao ih je, među ostalim, i da koaliraju sa Željkom Kerumom i HDZ-om. Stoga je najprije, pod obrazloženjem da je naštetio ugledu stranke, zaradio suspenziju. Potom je, u siječnju ove godine, i isključen iz SDP-a. Kada je njegovo ime osvanulo na listi kandidata za članove upravnih vijeća javnih ustanova u Gradu Splitu, napisali smo da je riječ o bivšem SDP-ovcu.

No, Bogović nas je odmah ispravio:

– Dana 12. srpnja 2021. godine, odlukom Statutarne komisije SDP-a, prihvaćena je moja žalba na odluku Gradskog odbora SDP-a Split o isključenju iz stranke, čime sam zadržao status člana – pojasnio ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:38