StoryEditorOCM
SplitOKUPACIJA CENTRA

Ivošević kreće u novu bitku: ‘Nekidan su blokirali cijelu Marmontovu, nimalo ne poštuju ovaj grad! Nećemo imati milosti‘

Piše SPLIT SD
26. svibnja 2024. - 20:24

“Rikše (bicikle i motori) koje su se pojavile s turizmom i bujale kako je bujao turizam vlastitom zaslugom popele su se visoko na listi prioriteta koje trebamo riješiti”, napisao je na svojemu Facebook-u splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević kazavši kako je bahatost onih koji se bave navedenim poslom dovela do toga da je gotovo nemoguće ponijeti uspomenu iz Splita s Rive, Marmontove, na ulazu u Dioklecijanove podrume ili kraj Grgura Ninskog, a “da vam kadar baštine pod zaštitom UNESCO ne kvari netko željan brze zarade”.

“Nekada cijeloj floti navedenih ulaz u Dioklecijanovu palaču posluži kao nezakonit parking i mjesto za nezakonito nuđenje turističkih tura. Kada gledamo može li se postupati prema njima zapravo pitanje je tko ne može. Komunalno redarstvo može na temelju Odluke o komunalnom redu, policija na temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, turistički inspektorat na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu, a našlo bi se tu vjerojatno posla i za ostale inspektorate”, naveo je Ivošević dodajući kako je nakon “slika iz Marmontove gdje su doslovno blokirali cijelu ulicu” reagiralo komunalno i prometno redarstvo Grada Splita uz potporu policije.

image
Sasa Burić/Cropix

“Napomenuo bi samo da ovo nije jednokratna akcija, već početak ozbiljnog bavljenja navedenom problematikom koja će, ako se u skorije vrijeme ne riješi, uključiti i pripadnike Državnog inspektorata bez imalo milosti prema onima koji jasno pokazuju da ne poštuju ovaj grad”, poručio je Bojan Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 23:31