StoryEditor
Splitdogradonačelnik objašnjava

Ivošević o ‘preskakanju‘ epidemiologa u sastavu Stožera civilne zaštite usred pandemije: Nisu zaboravljeni, kad bude potrebno, bit će pridruženi

Piše Ivica Marković
13. lipnja 2021. - 13:03

Kao što je već poznato, novi splitski poteštat Ivica Puljak donio je odluku o osnivanju Stožera civilne zaštite grada Splita, stručnog, operativnog i koordinativnog tijela za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama.

Stožer ima 12 članova, a za načelnika Stožera gradonačelnik je imenovao svojeg zamjenika Bojana Ivoševića. Pročelnica Ureda Grada Marina Protić imenovana je zamjenicom načelnika Stožera, a ostali su članovi Ninoslav Čurić, predstavnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Mirjana Jelavić, predstavnica Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda civilne zaštite Split, Mario Mikas, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, Andrej Kovač, predstavnik Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Split, dr. Julije Meštrović, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, Damir Ordulj, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita, Darko Gavrić, predstavnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Split, Radmila Majhen Ujević, predstavnica Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, Željko Kuštera, predstavnik Lučke kapetanije Split, te Lidija Fuštar, predstavnica Državnog hidrometeorološkog zavoda – Pomorskog meteorološkog centra Split.

I ne bi bilo ništa čudno u ovom Stožeru da u jeku pandemije koronavirusa, koja je trenutačno u opadanju, ne upada u oko da u Stožer nije imenovan predstavnik Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ SDŽ). Kao da u Splitu epidemija ne postoji i kao da nikada nije postojala.

Bilo bi logično da je u Stožeru epidemiolog iz NZJZ-a SDŽ ili ravnatelj tog Zavoda. Tako je barem bilo do 2014. godine, do kada je predstavnik NZJZ-a bio redoviti član Stožera civilne zaštite grada Splita.

Međutim, da je sve u najboljem redu i da nitko nije zaboravio na epidemiologe NZJZ-a, koji su tijekom pandemije koronavirusa, zajedno s bolničkom Infektologijom, iznijeli najveći posao na svojim leđima, objasnio nam je dogradonačelnik Bojan Ivošević.

– Formiranje Stožera civilne zaštite grada Splita obavljeno je sukladno Pravilniku MUP-a iz 2019. godine. Nitko nije zaboravio na epidemiologe i djelatnike NZJZ-a, nego će oni biti pridruženi članovi našeg Stožera ako to bude potrebno. Predstavnik NZJZ-a SDŽ punopravni je član Županijskog stožera civilne zaštite, i ako bude potrebno, bit će priključen i našem radu – rekao je Ivošević.

item - id = 1105461
related id = 0 -> 1148346
related id = 1 -> 1148304
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 05:34