StoryEditor
SplitSLUČAJ STIPE MUŠURE

HDZ neće podržati svoga člana da dođe na čelo Ustanove Marjan, Mihanović pojasnio i zašto: Mi smo opozicija, a nije se s nama iz stranke ni konzultirao

Piše Ivana Buljan
21. rujna 2021. - 15:33

Vice Mihanović, čelni čovjek splitskog HDZ-a danas je održao press konferenciju na kojoj je evaluirao sto dana nove gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Dotaknuo se Vice Puljkovih predizbornih obećanja, a između ostalog je rekao i što misli o prijedlogu novog Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan te da se umjesto Damira Grubšića iz Kerumovih redova za vršitelja dužnosti stavi član HDZ-a Stipe Mušura

- Raspitao sam se o tome. On je naš član. Član temeljnog ogranka Gripe i mi ga nećemo podržati. 

Na pitanje novinara hoće li ga isključiti iz stranke ili će biti pokrenut stegovni postupak s obzirom na to da bi moglo biti riječi o participiranju u vlasti odgovorio je sljedeće:

- Baš zbog toga ga nećemo podržati. Mi smo opozicija. To smo jasno rekli, ali ćemo biti konstruktivna opozicija i to potvrđujemo svakim danom. Kao što smo glasali za predsjednika gradskog vijeća. Želimo da ova vlast krene i da počne raditi. Dakle, mi smo opozicija i ako je naš član tako odlučio mi ga podržati ne možemo - dodao je Mihanović pa rekao da se Mušura s njima oko toga pitanja nije konzultirao te da je tu informaciju saznao iz medija.

Novinari su ga pitali znači li to da ne podržava stručne ljude na čelu gradskih tvrtki i institucija

- Znači li to ako je član HDZ-a da je stručan - uzvratio je Mihanović protupitanjem pa rekao da smatra da bi i on bio stručan za Splitsku obalu, ali da bi takvo što bilo miješanje.

- Kad sam ja primao ljude u svoje firme osnovno je bilo da čovjek dođe pa da ga pogledate. Svaka čast papiru, na njemu sve lipo izgleda. Svatko kome je istinski stalo i tko je ikoga zapošljavao u životu na najjednostavnije poslove bi pozvao čovjeka na razgovor. Da je bilo ozbiljne namjere, trebalo se osnovati jedno tijelo koji bi to obavili za grad. 

Novinari su ga potom pitali znači li to da on nije za to da stručnjaci vode gradske tvrtke te da one ne budu plijen političkih stranaka.

- Ja sam apsolutno za to da tvrtke vode stručnjaci i ta riječ "plijen" ima i svoju drugu stranu, a ona se zove odgovornost. Treba se odgovorno ponašati, ali ne ovaj model koji je predstava za javnost. Oni nisu napravili ni ono što se radilo dosad - koaliciju. Oni su pričali o potpuno drugom modelu: transparentno, o kriterijima stručnosti, a provode ga na potpuno isti način kao i ranije. Ja sam apsolutno za stručne ljude, ali stručne ljude trebaju birati stručnjaci. Postoje za to agencije gdje se moglo formirati tijelo koje bi birale stručnjake, a ne sidnemo nas tri i onda rečemo 'Oćemo Matu, nećemo Stipu' - rekao je Mihanović pa zaključio da je biranje HDZ-ovog čovjeka predstava za javnost. 

item - id = 1128961
related id = 0 -> 1136969
related id = 1 -> 1136899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 10:27