StoryEditorOCM
Splitsutra U 19 SATI

Fra Domagoj Runje će u Franjevačkom klerikatu na Trsteniku govoriti o simbolici Knjige Otkrivenja

Piše Joško Dadić
21. svibnja 2024. - 09:43

Hrvatska udruga Benedikt organizira u srijedu, 22. svibnja 2024., s početkom u 19 sati, u velikoj dvorani Franjevačkog klerikata na Trsteniku, predavanje izv. prof. dr. sc. fra Domagoja Runje, OFM, o simbolici i aktualnosti Knjige Otkrivenja.

Fra Domagoj Runje je profesor je biblijske teologije na splitskom KBF-u, svećenik i član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split), nedavno imenovan i generalnim vizitatorom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Biblijske znanosti je doktorirao na Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu a kao vrstan predavač i poznavatelj izvornih biblijskih tekstova na hebrejskom, grčkom i latinskom jeziku često organizira predavanja i hodočašća u Svetu zemlju.

Proročki spisi i apokaliptična književnost oduvijek su plijenili pažnju vjernika i šireg čitateljstva, osobito u vrijeme velikih kriza, ratova, pandemija, kataklizmi. Nedavno je jedna studija pokazala da čak trećina Amerikanaca se priprema za apokalipsu kupujući luksuzne bunkere. Na industriji straha od globalnih klimatskih promjena razvili su se Prepper forumi na kojima se prodaje oprema za preživljavanje Sudnjeg dana, savjeti za skladištenje hrane vodiči za preživljavanje apokalipse i slično.

U ovom zanimljivom predavanju koje predstavlja Uvod u knjigu Otkrivenja i o kojemu se rijetko na akademski stručan način raspravlja, fra Domagoj Runje će pokušati sažeto objasniti što znače pojedini simboli i brojevi, ima li mjesta strahu,

tko je stvarni autor knjige Otkrivenja i koliko lažne objave koje se šire kroz popularnu literaturu imaju realne veze s vjerovanjima prvih kršćana i biblijsko-teološkim tumačenjima pojedinih tekstova. izvjestila je Hrvatska udruga Benedikt.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 18:43