StoryEditorOCM
Zagoravatrene kočije

‘Slijepi‘ Miro Bulj blokirao promet: ‘Jujnovićevi autobusi su pokušaj ubojstva putnika‘; pogledajte slike s lica mjesta

Piše Toni Paštar
4. lipnja 2024. - 11:34
SD na licu mjesta
”Država je slijepa prema Mati Jujnoviću od njegova preuzimanja ‘Autoprijevoza Sinj‘”, kazao je BuljToni Paštar

Sinjski gradonačelnik i saborski zatupnik Miro Bulj (Most) danas je na autobusnom kolodvoru u Sinju nakratko blokirao izlaz autobusima.

Prvi čovjek alkarskoga grada pritom je imao povez na očima.

- Povezom sam pokazao svu sljepoću hrvatskih vlasti prema poduzetniku Mati Jujnoviću i onome što on godinama radi građanima Sinja i Cetinske krajine sa svojim tvrtkama prevozeći ih u prastarim i po živote opasnim autobusima koji gotovo svakodnevno zbog kvarova ostaju na cesti, a uobičajeno je da na njima izbijaju i požari – kazao je Bulj najavljujući da će od utorka njegove buduće akcije "za sigurnost mojih građana biti na rubu zakona".

Gradonačelnik je s povezom na očima na izlazu s kolodvora zaustavio dva autobusa "Prometa Sinj", a potom je u izjavi okupljenim novinarima kazao:

- Država je slijepa prema Mati Jujnoviću od njegova preuzimanja "Autoprijevoza Sinj". Uzurpirao je ovaj kolodvor, a ima autobuse koji su takvi da svaki tjedan gori jedan od njih. Ovaj povez je bio simboličan.

Županija splitsko-dalmatinska takvom prijevozniku daje koncesije, a istom prijevozniku plaćaju i za prijevoz učenika. Unatoč tomu građani ovoga kraja nemaju osiguran javni prijevoz iako bi to trebala biti jedna od glavnih demografskih mjera.

O svemu su upoznati i Županija, Državno odvjetništvo i Vlada koja u ladici Ministarstva financija drži bjanko zadužnice "Prometa" iz Makarske koji se obvezao da će restrukturirati i financijski konsolidirati "Autoprijevoz Sinj". Vidimo da taj ugovor nije ispunjen, ali zadužnice se ne aktiviraju.

Zato ću i ja krenuti u nelegalne akcije. Ako se Jujnović ponaša nezakonito sa svojim autobusima i ja se imam pravo tome suprotstaviti. Optužujem Jujnovića i sve nadležne institucije da ovakvim autobusima čine pokušaj ubojstva putnika.

Zato će moje buduće akcije biti upamćene. Neće se događati samo na području grada Sinja nego na autocesti A1, ispred Županije i Ministarstva prometa, i to dokle god ne dobijemo kvalitetnog prijevoznika – kazao je Bulj, najavljujući da će prestati sufinancirati troškove prijevoza roditeljima za dio učenika.

Bulj je još dodao da je u ponedjeljak od tri autobusa koji prevoze učenike, do osnovne škole u Hanu došao samo jedan, i to onaj za Bajagić, dok autobusi za Gljev i Glavice nisu došli. Još je naveo da su prema njegovim informacijama od tri vozila koje je policija prije nekoliko dana uputila na izvanredni tehnički pregled dva bila - tehnički neispravna.

image
Toni Paštar
image
Toni Paštar
image
Toni Paštar
image
Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 11:49