StoryEditorOCM
ZagoraZvonimir Marin

Drniški ‘doktor za pršute‘ otkriva sve tajne njegove proizvodnje, ima i savjet koji se mnogima neće svidjeti

Piše Zdravko Pilić
16. siječnja 2023. - 13:30

”Znaš li ti zašto ovih dana nema dojava o napadu vukova na stoku? I zašto se čagljevi više ne čuju da viju noću oko kuća, a prije misec dva dana nisi moga živit od njihove skrike?” pitaju se ovih dana mještani Dalmatinske zagore.

– Mećarno je vrime, pa mogu i na lakši način doć do mesa! Siti su ko buve, nisu nikad bili deblji što zadnjih dana! I nadaju se da će ova južina potrajat bar još koji dan! – komentar je svih onih koji govore kako se na sve strane Zagore masovno baca meso, prajčevina koja se ove godine osolila i pripremila za sušenje.

Pripremila, i do dima najčešće nije ni stigla jer se prethodno – pokvarila i usmrdila. Nezapamćeno visoke temperature, da ne kažemo klimatske promjene, ove su godine dobro ošinule sve one koji su kupili pršut ili dva, pleć...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2024 17:01