StoryEditorOCM
SplitPRAVAC ZAGREB

Ugledni splitski kirurg napušta KBC, ali i važnu političku fotelju!? ‘Bilo je malo sna, još manje života izvan posla...‘

Piše Sandra Barčot
30. kolovoza 2024. - 11:35

Kako smo i najavljivali, Pločani će, njegovim ulaskom u Hrvatski sabor kao izabrani SDP-ov zastupnik na minulim parlamentarnim izborima, ostati bez gradonačelnika, a Klinički bolnički centar u Splitu kojem gravitira cijela Dalmacija i dio Bosne i Hercegovine, bez odličnog liječnika i vrhunskog kirurga.

Dr. Mišo Krstičević, kirurg i sin istoimenog nekadašnjeg "Hajdukova" prvotimca i trenera, odlazi u Zagreb!

Na novo radno mjesto u zagrebačkoj bolnici i "frišku” funkciju saborskog zastupnika, dok će njegovu ulogu prvog čovjeka Ploča preuzeti Ivan Marević, njegov dojučerašnji zamjenik.

Ugledni kirurg napušta KBC Split i odlazi u Zagreb kako bi preuzeo - SDP? Krstičevićev pacijent na odjelu je i Puljak

Svo ovo je dojučerašnji poteštat objavio na društvenim mrežama uz fotografiju sa natpisom – HVALA.

Evo njegove objave:

image

Zahvala svima - Mišo Krstičević

Privatni album

- Drage Pločanke, dragi Pločani, posljednjih sedam godina obnašao sam volonterski dužnost gradonačelnika. Uz tu časnu dužnost, radio sam usporedno i posao kirurga u splitskoj bolnici.

Uz puno odricanja, malo sna i još manje života izvan posla, trudio sam se biti maksimalno odgovoran prema vama koji ste me izabrali, kao i prema pacijentima. Ponosan sam kad se osvrnem na sve što smo zajedno postigli u tom razdoblju.

Zahvalan sam svima vama što ste me dva puta birali, a vaše povjerenje i podrška su su se prošili i izvan granica naših Ploča.

Nakon što sam izabran u Sabor, bilo je jasno da nije moguće istovremeno obavljati tri tako važne i odgovorne pozicije. Nije tajna, no iako mnogi od vas koji su me sreli u zadnje vrijeme to već znaju, ovim putem želim obavijestiti svih da uskoro prestajem obnašati dužnost gradonačelnika te će umjesto mene to biti moj dosadašnji zamjenik Ivan Marević.

Ivan je posljednjih sedam godina bio više od moje desne ruke. Prvi operativac grada koji je znao stanje svakog projekta, katastarske čestice i šahta.

Sve pozitivno što se smo napravili zajedno posljednjih godina u Pločama ne bi bilo moguće da nije bilo njegovog napornog rada i doprinosa. Grad ostaje u rukama najkvalitetnije i najpouzdanije osobe za tu funkciju. Gradska uprava je danas posložen, funkcionalan i produktivan tim. Siguran sam da će nastaviti rasti dobrim i stabilnim smjerom kao i do sada.

Zagreb do prije koju godinu nije bio u mojim planovima, ali tamo odlazim svjestan da bez konkretnijeg političkog angažmana nema značajnije društvene promjene. U Saboru nastavljam raditi prije svega za svoje Ploče i regiju u kojoj sam izabran, ali i za bolje i poštenije hrvatsko društvo. Svoj liječnički put nastavit ću u zagrebačkoj bolnici.

Ploče su moj grad i ostaju moj zadatak gdje god me dužnost i život odvedu. Ostajem dio ove zajednice i u skladu s novim obavezama bit ću na raspolaganju za svaku pomoć.

Hvala svima na svakoj riječi podrške i vidimo se u Pločama, neformalno i prijateljski kao i do sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:59