StoryEditorOCM
SplitRASTE TRAVA ZELENA

Što mu se dogodilo?! Poznati splitski HDZ-ovac naglo odustao od već dobivenog posla, istražili smo se gdje je puklo

Piše A. P.
21. lipnja 2024. - 06:42

Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan objavila je novi natječaj za održavanje Sustipana i Zvončaca, a odnosi se na ovogodišnji srpanj, kolovoz, rujan i listopad. 

Podsjetimo, prije mjesec dana, na prvom nadmetanju za taj posao, pobijedila je tvrtka "Cvjetko" u vlasništvu Vice Mihanovića, ali je na kraju od ovog posla odustala. Tvrtka donedavnog čelnika splitskog HDZ-a, prvog čovjeka Lučke uprave i gradonačelničkog kandidata tada se jedina javila na natječaj.

Splitskom HDZ-ovcu upala sjekira u med! Dobio je još jedan posao s gradskom tvrtkom: ‘A bili su najpovoljniji...‘

Siniša Gašparević, direktor komunalne tvrtke "Parkovi i nasadi", u svibnju je kazao da su ranije održavali Zvončac i Sustipan, ali da je od početka 2024. sve u rukama Javne ustanove Marjan. 

- Ne moraju "Parkovi i nasadi" sve poslove raditi. S novim zelenim trendovima ionako imamo i previše posla - kazao je tada Gašparević. 

U novom natječaju je navedeno da održavanje uključuje čišćenje zelenih površina i pražnjenje kanti za smeće te održavanje zelenila i zalijevanje na spomenutim dvjema lokacijama. Procijenjena vrijednost je gotovo 44 tisuće eura, a okvirni planirani datum početka ugovora je 1. srpnja.  

Rok za dostavu ponuda ipotencijalnih partnera gradske institucije je do srijede, 26. lipnja, do 10 sati, nakon čega je planirano otvaranje ponuda.  

U Planu održavanja parkova Sustipan i Zvončac detaljno je objašnjeno što se sve treba raditi. Čišćenje zelenih površina i pražnjenje kanti za otpad podrazumijeva redovit obilazak i čišćenje svakodnevno od 6 sati do 22 sata, osiguravajući da spremici za smeće budu prazne, a površine parka besprijekorno čiste. 

Održavanje zelenih površina u parku Sustipan uključuje strojno košenje trave koje će se u srpnju i kolovozu provoditi dvaput mjesečno, a u rujnu jednom. 

image

Park Sustipan

Vojko Bašić/Cropix

- Pokošenu travu obavezno je skupiti u vreće, izbjegavajući ostavljanje usitnjene trave na terenu kako bi se spriječilo oštećenje postojeće vegetacije. Košenje trave trimerom površina na Sustipanu, koje će se obavljati oko klupa i grmova, gdje strojna kosilica ne može doseći, bit će planirano prema sljedećem rasporedu: u srpnju i kolovozu dvaput mjesečno, u rujnu jednom - piše u Planu.

U slučaju košenja jednom mjesečno, to će se provoditi tijekom prvog tjedna u mjesecu, dok će u slučaju dva ciklusa košenja, treba se obaviti tijekom prvog i trećeg tjedna u svakom od mjeseca.

Što se tiče parka Zvončac, košenje trimerom, koje će se obavljati oko klupa i grmova, planirano je po jednom tijekom srpnja i kolovoza.

image

Dječje igralište u parku Zvončac

Ante Čizmić/Cropix

Zalijevanje parkova provodit će se isključivo u rano ujutro, najkasnije do 7 sati. Taj dio održavanja Sustipana uključuje zalijevanje travnjaka, stabala i grmova dvaput tjedno tijekom srpnja, kolovoza i rujna, dok će se za Zvončac to provoditi po jednom tjedno u srpnju, kolovozu i rujnu.

Javna ustanova će ustupiti potrebnu opremu za zalijevanje. Tvrtka koja pobjedi na natječaju imat će i obvezu dostave mjesečnih izvješća, a sva plaćanja će gradska institucija obaviti u roku od 30 dana od dana zaprimanja eRačuna.

- Odabrani ponuditelj ima obvezu priložiti mjesečno Izvješće o izvršenim aktivnostima zajedno s računom, a isto mora biti u skladu s Planom održavanja. Naručitelj zadržava pravo osporiti račun ili njegov dio u slučaju da usluge nisu u potpunosti realizirane.

Ako postoji nepotpuna realizacija usluga koje su prethodno pisano upozorene od strane naručitelja (Javna ustanova, op.a.), naručitelj zadržava pravo osporiti iznos računa proporcionalno dijelu usluga koje nisu izvršene u skladu s dogovorenim.

Osporavanje iznosa računa u ovom kontekstu će se odnositi isključivo na nedostatke koji su prethodno bili pisano istaknuti od strane naručitelja - piše u Planu održavanja parkova Sustipan i Zvončac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 13:46