StoryEditorOCM
Splitkraj vrtića Vrapčić

Stanovnici splitske ulice organiziraju prosvjed zbog ukidanja parkirnih mjesta, pozvali i Puljka: ‘Kako ćemo do kuća?‘

Piše P. K.
7. listopada 2024. - 10:56

Dio stanovnika Ulice Matice hrvatske u Splitu organizira mirni prosvjed koji će se održati u utorak u 18 sati na pješačkom prijelazu pokraj Dječjeg vrtića Vrapčić. Stanovnici ulice okupit će se kako bi izrazili protivljenje ukidanju parkirnih mjesta na sjevernom i južnom dijelu ulice.

- Prosvjedujemo protiv ukidanja parkinga na sjevernom dijelu ulice, kao i na južnom dijelu koji je jedini prilaz našim obiteljskim kućama. Ovom nepravednom odlukom gradske vlasti, ostajemo bez prijeko potrebnih parkirnih mjesta i kolnog prilaza našim domovima.

Na prosvjedu ćemo također istaknuti problem slabo osvijetljenog i loše označenog pješačkog prijelaza pored dječjeg vrtića, koji je vrlo opasan. Zbog njegove loše vidljivosti, već se dogodio niz prometnih nesreća, odnosno naleta vozila na pješake. Ovaj prijelaz predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti naše djece i svih pješaka - poručuju organizatori .

Kažu da su na prosvjed pozvali i gradonačelnika Ivicu Puljka jer bi htjeli čuti njegovo objašnjenje cijele situacije, no nisu sigurni da će se on pojaviti. Na prosvjed pozivaju sve zainteresirane, kažu da se samo zajedničkim glasom može izboriti za prava i osigurati sigurnost zajednice.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 10:57