StoryEditorOCM
Splitususret sjednici

Splitski kotar protiv radova na splitskom megaprojektu tijekom sezone! Hoće li ih vijećnici poslušati, što mislite?

Piše SPLIT SD
3. lipnja 2024. - 09:10

Danas će se održati 30. sjednica gradskog vijeća. Na dnevnom redu se nalazi 57 točaka, a posebno duga rasprava očekuje se oko 13 točaka koje se odnose na davanje suglasnosti za izvođenje građevinskih radova tijekom ljetnih mjeseci. Pitanje je kome će se radovi dozvoliti, a kome ne, te po kojim kriterijima.

Tim povodom oglasili su se iz vijeća Gradskog kotara Lučac-Manuš gdje su jednoglasno odlučili kako su protiv nastavka izgradnje Small Malla za vrijeme ljetnih mjeseci.

- Vijeće gradskog kotara Lučac-Manuš jednoglasno je odlučilo da ne želi nastavak radova izgradnje poslovnog objekta Small mall za vrijeme ljetne sezone.

Iako ne postoji zakonska obaveza Grada Splita i Gradskog vijeća za pribavljanje mišljenja kotara kod odobravanja gradnje u periodu zabrane izvođenja radova smatramo da gradnja navedenog objekata nije od javnog interesa te preporučamo članovima Gradskog vijeća da glasaju protiv navedene odluke- poručili su na Facebooku.

Hoće li ih vijećnici poslušati i glasati protiv nastavka radova na navedenom objektu, vidjet ćemo na nadolazećoj sjednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 05:25