StoryEditorOCM
Splitnu me

Splitski gimnazijalci imaju novu pjesmu, ritam i stihovi su teški vrh, ali je poruka ozbiljna. Poslušajte ih, top su...

Piše Split SD
17. lipnja 2024. - 18:35

Splitskoj V. gimnaziji Vladimir Nazor odlično ide pisanje pjesama i snimanje spozova. Objavili su novu pjesmu "Nu me" čiji tekst i glazbu potpisuje nastavnik hrvatskog i engleskog jezika Robert Aralica uz suradnju s nastavnicom glazbene umjetnosti Ivanom Beretin Mornar.

- S obzirom na to da smo prošle godine također radili pjesmu "Nazore moj" koju je napisao tadašnji maturant Vinko Šapina, poželjeli smo nastaviti lijepu tradiciju.

Nazorovi učenici i djelatnici već godinama obrađuju pjesme različitih glazbenika (primjerice "Svrati u Nazora" koja je obrada pjesme "Dođi u Vinkovce"). Čini mi se da je taj proces učenicima zanimljiv i vjerujem da ih veseli kada čuju svoj glas u završnoj verziji.

image

Gimnazija Vladimir Nazor

Božidar Vukičević/Cropix

Pjesma se zove "Nu me" zbog dva razloga. Prvi je taj što je to skraćeni naziv naše multimedijske skupine u sklopu projekta CIMAJ (Nazor u medijima). Drugo objašnjenje je slušateljima zasigurno jasnije. To je regionalni uzvik koji znači "pogledaj me" jer je glavna tema pjesme problem ovisnosti o društvenim mrežama i neprestana želja za potvrdom u virtualnom svijetu.

Pjesmu i glazbeni spot snimali smo tijekom dvije subote. U školskoj smo knjižnici snimali vokale, a videozapis u školskoj dvorani i na hodnicima.

Tekst je pisan u ironijskom ključu i govorom mladih kakav se može čuti kod splitskih rap izvođača. Glavni je cilj pjesme raširiti poruku s kraja spota: odmaknuti pogled s pametnih telefona i biti prisutan u ovom trenutku s ljudima do kojih nam je stalo. Htjeli smo napisati pjesmu koja spaja šaljiv tekst i ozbiljnu poruku kao što to čine neki od naših poznatih izvođača (npr. Baby Lasagna ili Vojko V) - pojašnjava profesor Aralica.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ovom prilikom još jednom je zahvalio svim sudionicima - maturantu Luki Bajti koji je snimio videospot, školskom djevojačkom zboru, učenicama koje su osmislile i otplesale koreografiju, učenicima iz multimedijske skupine te vanjskom suradniku Anti Roci koji je napravio videomontažu, uz nadu da će raditi pjesmu i dogodine, a da će autor biti netko od njihovih talentiranih učenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 19:36