StoryEditorOCM
SplitGradsko vijeće

Šef splitskog HDZ-a: ‘Ivošević štiti intendanta Bilandžića, a sve kako bi mu otac postao nacionalni prvak!‘

Piše T. Ga.
3. lipnja 2024. - 10:02

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta, upozorio je da je jedna od najbitnijih točka na današnjem Gradskom vijeću, ona za izvršenje proračuna za 2023. godinu, stavljena točno pred kraj sjednice, zbog čega će se održat kasno u noć. To znači da ova gradska vlast bježi od prikaza onoga što radi. Prije tri godine je najavljena renesansa, a sada s odmakom s ovom garniturom gradske vlasti vlada cirkus. Rečeno je da će sve špine biti zatvorene, a vidimo da su sve špine otvorene i da gradski novac curi na sve strane. Ova gradska vlast je najavila uvođenje reda, a nered je u gradu.

Ističe da je najbolji primjer HNK Split gdje, naglašava Tomislav Šuta, vlada opći kaos, te nastavlja:

- Zanimljivo je da se Kazališno vijeće oglasilo i poslali su dopis gradonačelniku Ivici Puljku i pročelniku Mariju Negotiću da postoji značajno odstupanje od programskog okvira. Nadalje, u zaključku su naveli nenamjenski trošenje sredstava, nepostojanje kadrovskog plana, neracionalno trošenje sredstava, nepodudaranje brojčanih podataka u izvješćima...

image

Tomislav Šuta

Saša Burić/Cropix

- Trebamo se zapitati zašto ova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom nije smijenila intendanta, kao što je to napravio za prethodnog. Cijelo vrijeme vidimo da netko intendanta štiti, a to je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević i to zbog toga što, po našim informacijama, član uže obitelji dogradonačelnika želi postati nacionalni prvak drame. Zbog toga se rade poprilični pritisci na Povjerenstvo i Ministarstvo kulture. Također,  intendant predlaže da član njegove obitelji postane nacionalni prvak. Nacionalni prvak znači da dobivate određene beneficije - navodi Tomislav Šuta i dodaje:

- To je isključivi razlog zbog kojeg se štiti intendanta i zbog čega se prikriva sve što je iznijelo Kazališno vijeće. Zbog toga to zaslužuje posebnu pozornost i posebnu raspravu jer kultura je bitna za naš grad i za kulturni turizam. Način rada ove gradske vlasti pokazuje da kao grad idemo u lošem smjeru i da nema ništa od najavljene renesanse.

Tomislav Šuta dalje navodi da je razočaranje u ovu gradsku vlast vezano i za osnivanje ustanove  za urbanizam. 

- Pokazalo se da srozavaju kriteriji radi namještanja budućeg natječaja za ravnatelja te ustanove - istaknuo je Tomislav Šuta prije sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 23:39