StoryEditorOCM
Splitsvetac sa stigmama

Relikvije jednog od najvećih svetaca dolaze u Split, bit će izložene u samostanu svetog Frane. Očekuje se puno vjernika

Piše split sd
27. rujna 2024. - 07:47

Povodom osamstote obljetnice kako je sv. Frane primio stigme, svečeva relikvija dolazi iz Asiza u Hrvatsku. U splitskom samostanu sv. Frane na Obali boravit će dva dana, u ponedjeljak, 30. rujna i utorak 1. listopada, javljaju iz Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Svečani dolazak relikvija biti će u ponedjeljak u 18.20 sati. Slijedi molitva Večernje, a nakon toga euharistijsko slavlje koje predslavi  mons. Zdenko Križić, splitsko-makarski nadbiskup. U koncelebraciji će biti franjevci konventualci iz svih samostana u Hrvatskoj, jer toga dana se slavi zaštitnik Provincije sv. Jeronima. Nakon mise bit će čašćenje relikvije.

- U utorak je sveta misa u 7.30 sati. U 17.30 sati relikvija će biti izložena u crkvi sv. Frane kako bi vjernici mogli u osobnoj pobožnosti promišljati o svetosti sv. Franje. U 18.30 sati biti će pjevana Večernja. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise slijedi čašćenje relikvije sv. Franje i blagoslov prije odlaska u drugi samostan.

U četvrtak završava trodnevna priprava za blagdan sv. Frane. Nakon večernje svete mise slijedi obred preminuća sv. Oca Franje.

U petak, 4. listopada, svečano slavimo blagdan sv. Frane. Svete mise su u 7.30, 10 i 19 sati. Euharistijsko slavlje u 19 sati predslavit će mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski - izvijestili su iz Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, te svima uputili poziv da budu dionici ovih duhovnih događanja.

image

Raspored događanja

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 07:49