StoryEditorOCM
SplitPrešao dug put

Pred poznatu splitsku konobu stigla nova atrakcija, staroj nije bilo spasa: ‘Mjesecima sam tražio meštra...‘

Piše Mia Uzinić
22. lipnja 2024. - 15:24

U Sredmanušku ulicu stigao je novi kar! Nažalost, prošlome karu nije bilo spasa, iako je vlasnik konobe "Kod Joze" mjesecima tražio maranguna koji bi ga popravio. 

image
Saša Burić/Cropix

Poznati splitski ugostitelj ima neobičnu molbu, hitno traži meštra: ‘Spasite ga, ovo je možda zadnji primjerak u gradu‘

- Kada bi težaci iščezli, prva stvar koju bi familija napravila kad bi zadnji i najstariji u familiju zadužija ključe u svetoga Pere i kojega su žulji vezivali za oti kar, bi bila da kar rastoče ka barilo i oslobode misto di je gori spomenuti težak drža otu njemu puno dragu (za mlađe članove familije) škovacu.

image
Saša Burić/Cropix

Kako gazda ovog kara nikako zadužit ključe u Pere, pa da dica relikviju starog Splita rastoče ka barilo, gazda ga oće pomladit. Kar je uz motiku, mašklin i tovara bilo zaštitni znak splitskog težaka - objavljeno je u nedavno u Facebook grupi "Get Getanima". 

image
Saša Burić/Cropix

Željko Bašić, vlasnik konobe "Kod Joze" kazao nam je da, unatoč jakoj želji, nije uspio pronaći meštra koji bi ga popravio po prihvatljivoj cijeni pa je odlučio - kupiti novi kar. 

- Ovaj je slavonski kao i prošli, naš dalmatinski kar je praktički nemoguće pronaći. Stigao je prije nekoliko dana iz Darde, prešao je dug put da bi stigao na svoje novo mjesto - govori Bašić.

Nadamo se da će novi kar ostati atrakcija poput svoga prethodnika te da mu meštar neće trebati u skorije vrijeme! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 07:40