StoryEditorOCM
SplitFIGAROV PIR

Poznati splitski kafić u velikim problemima: upali im policajci, pa ih ‘zapečatila‘ i Banovina, otkrivamo detalje kazne

Piše Split SD
8. srpnja 2024. - 12:35

Odlukom gradske uprave koju je svojim potpisom potvrdio poteštat Ivica Puljak, još jedan splitski kafić dobio je kaznu u vidu skraćivanja dopuštenog radnog vremena, i to tijekom čak pola godine.

Kako doznajemo, riječ je o caffe-baru "La Figaro", koji posluje u Mostarskoj ulici na Brdima, nasuprot osnovne škole i župne crkve Materinstva Blažene Djevice Marije. Ugostiteljski objekt posluje pod "kapom" istoimenog obrta čiji su suvlasnici Domagoj Pavić i Roko Prnjak.

Popularni kafić morat će svakodnevno zatvarati svoja vrata dva sata ranije, jer je, kako se navodi u odluci, Grad zaprimio pisanu predstavku Policijske uprave splitsko-dalmatinske kojom se predlaže "određivanje ranijeg završetka radnog vremena zbog više pravomoćnih kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno preglasnim reproduciranjem glazbe".

- Prema utvrđenim činjenicama iznijetim u predstavci Prve policijske postaje kao mjerodavnog tijela razvidno je da su se u ugostiteljskom objektu "La Figaro", u Mostarskoj 43, u proteklih godinu dana kršile odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Time su ispunjeni uvjeti za provođenje postupka donošenja rješenja o određivanju ranijeg završetka radnog vremena tom ugostiteljskom objektu. Protiv ovog rješenja ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti spor pred Upravnim sudom u Splitu - naglašavaju iz Banovine.

image

Kafić ‘Figaro‘ nalazi se u Mostarskoj ulici na Brdima, nasuprot osnovne škole i župne crkve

Google Street View
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 01:08