StoryEditorOCM
Splitsve zbog karepovca

Potvrđena optužnica zbog ‘prljavih‘ poslova u splitskoj ‘Čistoći‘; među optuženima i bivši direktor, za ovo ga se tereti

Piše SPLIT SD
18. lipnja 2024. - 19:08

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu USKOK-a u slučaju "Čistoća", piše Dalmatinski Portal.

U slučaju je optuženo 25 sudionika, a među njima je i bivši direktor "Čistoće" Ante Aleksić koji se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno, da je na zahtjev drugih okrivljenika omogućio odlaganje otpada na Karepovcu koji se trebao zbrinuti na drugi način.

Kako navodi USKOK, među optuženima se nalaze i četvorica djelatnika ove komunalne tvrtke koji su tražili novac da omoguće odlaganje građevinskog otpada na Karepovcu. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Poslovođa odlagališta Mario Jerkan nagodio se s USKOK-om na uvjetnu kaznu. On je bio zadužen za kontrolu materijala koji stiže na deponij, a optužen je da je u dogovoru s bivšim direktorom Aleksićem omogućio odlaganje materijala koji nije bio za Karepovac. 

S USKOK-om se nagodio i okrivljenik Toni K. koji je na odlagalište dovezao četiri kubika građevinskog materijala i tako priskrbio protupravnu materijalnu korist od 10 tisuća kuna, navodi Dalmatinski Portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 19:08