StoryEditorOCM
Splitdanima je fešta

Podijeljene rektorove nagrade studentima splitskog Sveučilišta, Ljutić ponosno istaknuo novi rang na svjetskoj listi...

Piše Mia Uzinić
13. lipnja 2024. - 16:59

Na svečanoj sjednici u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu rektor Dragan Ljutić dodijelio je 35 nagrada za izvrsnost, četiri za posebna postignuća, a nagrađen je i jedan umjetnički rad. Dodijeljena su i počasna zvanja profesora emeritusa, priznanja dobitnicima likovnog natječaja "U librima Marulovim", pehar za najuspješniju sastavnicu Sveučilista na Unisport natjecanjima te priznanja Studentskog zbora. 

image

Dragan Ljutić


 

Božidar Vukičević/Cropixx

- Ovo je način da pokažemo koliko cijenimo rad naših studenata i jedan u nizu događanja ovoga tjedna povodom 50. rođendana Sveučilišta. Prema najnovijoj THE ljestvici nalazimo se na 201. - 300. mjestu, a prošle godine smo bili između 401. i 600. mjesta. Trudimo se, svi naši djelatnici daju sve od sebe da bi naši studenti bili što bolji i svjesni činjenice da studiraju na jednom vrlo respektabilnom sveučilištu - kazao je rektor Ljutić. 

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

U svome govoru osvrnuo se i na brojne uspješno provedene projekte, poput zgrade Filozofskog fakulteta, dovršene rekonstrukcije Medicinskog fakulteta, prostora Umjetničke akademije i Kineziološkog fakulteta, rekonstruiranog franjevačkog samostana u Makarskoj, Tehnološkog parka, Studentskog doma "Bruno Bušić", uređenja Kampusa, otvaranja novih menzi i Centra za hrvatske, mletačke i osmanske studije. 

U postupku realizacije su i novi dom na Kampusu te zgrada Znanstveno-inovacijskog centra. Pokrenuti su i novi studiji Hotelijerstva i gastronomije, Psihologije na engleskom, Komunikacije i medija, Mediteranske poljoprivrede i Molekularne biologije, a u najavi je i studij Logopedije. Fascinantan je i podatak da je od osnutka Sveučilišta objavljeno 15.396 radova i 336.467 citata. 

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije, u uvodnom govoru je također uputio čestitke nagrađenim studentima. 

- Snaga Sveučilišta se ogleda u vama koji ste slika ovog Sveučilišta i grada. Tu smo zbog vas, brinemo o vama i želimo istaknuti vas koji prednjačite u svojoj generaciji po postignućima. Županija ima jako lijepu suradnju sa splitskim Sveučilištem na brojnim projektima. Želimo vaše školovanje učiniti što kvalitetnijim - kazao je. 

image

Šimun Andjelinović i Stipan Janković

 

Božidar Vukičević/Cropix

Stipan Janković sa Sveučilišnog odjela za zdravstvene studije, Šimun Anđelinović s Medicinskog fakulteta i Ivan Pavić s Ekonomskog fakulteta postali su profesori emeritusi. 

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić nagrađen je zbog iznimnog zalaganja, predanosti i inicijative u vođenju i unaprjeđenju studentskog života. Nagradu je dobio Dražen Barić, student FESB-a koji je provodio digitalnu transformaciju studentske svakodnevice, popularizaciju tehnologije i uspostavu sigurnog digitalnog okruženja. Među ostalim, vodio je najveću aplikaciju za studente u srednjoj Europi - UNISpoT.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

Vladimir Ercegović, student Medicinskog fakulteta, nagradu je dobio radi organizacije projekata, konferencija, javnozdravstvenih akcija, edukacijskih predavanja i humanitarnih zbivanja koja su podigla ugled Sveučilišta, poput MedLaw konferencije 2024. godine. Lea Farac, studentica Sveučilišnog odjela za stručne studije i Nina Farac, studentica FGAG-a su splitske studentice sportašice, sestre koje su promovirale sveučilište na Europskom sveučilišnom natjecanju u veslanju u dvojcu na pariće i osvojile srebrnu medalju.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Nagradu za znanstveni ili umjetnički rad dobio je Šimun Čarli Botica, student Umjetničke akademije koji se istaknuo brojnim suradnjama s prominentnim glazbenicima, praizvedbama te izvedbama autorskih skladbi, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Uz priznanje, laureati su dobili i novčanu nagradu od 150 eura. 

Nagrađeni za izvrsnost

Anđela Blažević (Ekonomski fakultet), Tea Jašić (Ekonomski fakultet), Dario Vranješ (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Ivan Pućo (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Mislav lvanda (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Josip Klarić (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Josipa Šarac (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Stana Kožul (Filozofski fakultet), Renata Kovačić (Filozofski fakultet), Rea Kovačić (Kemijsko-tehnološki fakultet), Petra Koceić (Kemijsko-tehnološki fakultet), Jakov Marasović (Kineziološki fakultet), Antea Šipalo Lilić (Kineziološki fakultet), Mare Ković (Medicinski fakultet), Karla Vrkić (Medicinski fakultet), Martina Terakaj (Pravni fakultet), Anđela Mia Jeličić (Pravni fakultet), Josipa Marasović (Pravni fakultet), Bruno Putnik (Pravni fakultet), Marko Mihovilović (Prirodoslovno-matematički fakultet), Jere Mandušić (Prirodoslovno-matematički fakultet), Vita Vrekalo (Umjetnička akademija), Bruna Panžić (Umjetnička akademija), Ana Laus (Sveučilišni odjel za studije mora), Larisa Bogdanov (Sveučilišni odjel za studije mora), Nina Vitlov (Sveučilišni odjel za forenzične znanosti), Andrea Crnčević (Sveučilišni odjel za forenzične znanosti), Ivana Banić (Sveučilišni odjel za stručne studije), Filipa Lara Mamić (Sveučilišni odjel za stručne studije), Ema Pivac (Sveučilišni odjel zdravstvenih studija), Anamarija Odak (Sveučilišni odjel zdravstvenih studija), Vedrana Rogić Pivac (Hotelijerstvo i gastronomija), Katarina Rak (Mediteranska poljoprivreda), Lovro Strnad (Vojni studiji) i Tea Marušić (Komunikacija i mediji). 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 17:00