StoryEditorOCM
SplitDOMOVINSKE SVAĐE

Otkrivamo pozadinu nervoze mlađahnog splitskog desničara: Pauk je htio biti - državni tajnik! Nastao je veliki obrat

Piše Split SD
26. lipnja 2024. - 09:59

Polako se vraća osmijeh na lica onih HDZ-ovaca koje je itekako zabrinjavala koalicija s Domovinskim pokretom, odnosno pregovori kojima su novom političkom partneru morali osigurati razna mjesta u podjeli plijena zvanog državne institucije, radna mjesta ili jednostavnije poluge moći.

Sada svi s pažnjom gledaju raskol u DP-u, stranci koja je od svojeg osnutka bila tek mjesto mijenjanja i vodstava i članova kao na pokretnoj traci, a već odavno im je, ne samo iz oporbenih krugova, zalijepljena "etiketa" - imovinci, a ne domovinci.

Kako doznajemo, najnoviji raskol je izbio na relaciji između stranačke središnjice i splitsko-dalmatinske županijske podružnice, gdje se mlađahni Martin Mladen Pauk, bivši gradski vijećnik u Splitu i odnedavni zaposlenik Županije, gdje je uhljebljen nakon što je bio "zbrinut" u (državnom) Hrvatskom hidrografskom institutu, nadao mjestu državnog tajnika, no drugi su uskočili u tu fotelju, čak i bez potrebnog obrazovanja.

Zbog toga je Pauk ljutit na stranačko vodstvo, no ostaje vjeran čelniku Ivanu Penavi, pa je najavio i konferenciju za novinare, koja je s više stranačke razine otkazana, pa je s njegove strane ponovno najavljena...

Najpoznatiji splitski uhljeb zasjeo u novu fotelju, i to bez natječaja! Otkrivamo gdje je ‘zbrinut‘, plaća je sigurna

U međuvremenu se županijski službenik, kao DP-ovac, oglasio na Facebooku se u svom stilu.

- Prvo treba počistiti vlastito dvorište, a tek onda s pročišćenim kadrom usuditi se upravljati državom. Zbog toga sam sazvao tiskovnu konferenciju na koju je kao poseban gost pozvan Ivan Penava.

Razlog je vrlo jednostavan, ali teško rješiv bez pomoći sa strane. Zbog naših sjajnih rezultata kojima smo u tri godine organizaciju podigli iz bunara, iz pepela, a potom je pretvorili u uvjerljivo treću najjaču stranku u Dalmaciji - u naše redove ušuljali su se nitkovi svake vrste. Čekali su svoju priliku i dočekali je.

Ubrzo su na vidjelo izašli marifetluci svake vrste zbog kojih se brojnim našim čestitim, školovanim i poštenim članovima okretao želudac i zbog kojih su napustili stranku ili se pasivizirali. Namještanje natječaja, javnih nabava, kamatarenje, krivotvorenje službenih isprava, trgovina utjecajem, izvlačenje novca u crne fondove, kupovina direktorskih mjesta... Niz je nepregledan.

Svaki put kad bismo reagirali i tražili sankcioniranje, interne istrage i utvrđivanje činjenica radi podizanja prijava, na scenu bi stupali izaslanici iz centrale, takozvani "poštari", koji bi prijetvorno glumili zabrinutost i obećavali rješavanje situacije.

Naravno, putem do Zagreba bi se pošta zagubila, kupovalo se vrijeme i jamčilo kako se provode istrage i "sigurnosne provjere". U zbilji - poštari su regrutirali prijestupnike u svoje redove jer sličan sličnog prepoznaje. Najave stvarnih razmjera potencijalne katastrofe počele su trenutkom formiranja koalicijske vlasti na nacionalnoj razini.

Ljudi koji su časno obavljali svoj posao, borili se za zajedničke ideale i protiv kriminala su maksimalno marginalizirani, a "poštari" su zauzeli funkcije i na zaprepaštenje upućenih - sa sobom povukli iste one protiv kojih su se deklarativno borili.

Neće ići, gospodo. Ivana Penavu su očito informacije poprilično zaobišle, budući da se i sam u javnosti postavio kao čovjek koji ne trpi "marifetluke bilo kakve vrste", da ga citiram.

Upravo zbog takvog njegovog stava odlučio sam prijeći Rubikon, baciti kocku, pljunuti u šake i krenuti u borbu. Kad bih imao imalo putra na glavi, ne bih bio nimalo vjerodostojan u obračunu te vrste.

Međutim, kao mlad čovjek proveo sam skoro cijelo desetljeće u toj razbojničkoj jazbini, u septičkoj jami društva zvanoj hrvatska politika, a jedini krimen koji mi mogu pronaći je prekršajna prijava za puštanje glasne glazbe na rođendanu. Zbog toga smatram kako u ovom trenutku imam moralno pravo, ali i dužnost krenuti na put bez povratka i spriječiti da kola odu nizbrdo.

A taj put bez povratka počinje "Točno u podne", baš kao u klasičnom vesternu Freda Zinnemanna.

Tko će odjahati u suton, a koga će odnijeti u ćeliju - znat ćemo prije mraka - navodi Pauk.

Kako doznajemo, on je zajedno sa Željkom Primorcem, bivšim vrgorskim HDZ-ovcem, koji je također "uhljebljen" u Županiji, pohodio Zagreb, ali bezuspješno što se tiče pozicije u nacionalnoj politici.

Srećom, Primorca i dalje čeka mjesto pročelnika novooformljenog županijskog resora - Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, za što je natječaj upravo u završnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 10:23