StoryEditorOCM
SplitPLAVO SRCE

Našli smo policajca iz Splita koji je trudnici osigurao put prema rodilištu: ‘Vidio sam ženu kako maše...‘

30. lipnja 2024. - 16:52

Tisuću i pol lajkova u manje od 24 sata na Facebook objavi o policajcu koji je pomogao trudnici u prvim satima subote da iz Kaštela do Rodilišta u Splitu stigne što prije zorno pokazuju javno mnijenje. Tragom pohvalnog statusa dogovorili smo razgovor s policijskim službenikom, koji je prvo razgalio srca rodilje i njezine prijateljice, a poslije i većine pratitelja stranice “Policija zaustavlja Split i okolica” na kojoj je objavljen.

Pišemo “većine” jer se javilo i nekoliko pojedinaca s primjedbama kako se radi o stranici koja služi za izbjegavanje policije, a ne pohvale. No, u moru hvalospjeva ta usputna grintanja su čak i simpatična i još više ističu pozitivnu stranu priče.

S policijskim službenikom Ivanom Pupićem-Bakračom razgovarali smo u nedjelju ujutro na njegovu radnom mjestu u Postaji prometne policije Split. Prvo pitanje, naravno, odnosilo se na događaj s kaštelanske ceste.

- To je bilo u Kaštel Sućurcu, nakon "vatrogasnog" u smjeru Splita oko 2.30 sati. Bio sam u prolasku vezano za prometnu nesreću, kada je pokraj mene prošlo vozilo koje se zaustavilo nakon stotinjak metara. Iz njega je izašla žena koja je stala pokraj ceste i počela mahati.

image

Ivan Pupić-Bakrač kraj kombija za očevide

K.M.B.

Stao sam i upitao što treba. Odgovorila mi je: “Žena rađa, rodit će mi u autu! Možete li nas ispratiti do bolnice?”- kaže nam 40-godišnji policajac, koji je nakon toga rekao gospođi da vozi za njim i službenim vozilom osigurao joj slobodan put do rodilišta.

Pomogao im je i prilikom ulaska u rodilište, a avantura je sretno okončana rođenjem djevojčice. Pitamo našeg sugovornika ima li on djece te saznajemo da ima četvero, kći od 14 godina, koju tata zove Princeza, te tri sina u dobi devet, šest i četiri godine. Za objavu na društvenoj mreži javio mu je kolega iz sobe preko puta u postaji, koji je i sam bio junak objave na Facebooku.

Radi se o...

Pretplatite se i pročitajte ostatak članka:

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 16:55