StoryEditorOCM
SplitNEMILI INCIDENT

Nagrađeni prometni redar brutalno pretučen u Stobreču! Puljak: ‘Ovo je strašno, očekujem najstrožu kaznu!‘

Piše SPLIT SD
9. lipnja 2024. - 13:33

Grad Split objavio je vijest o sinoćnjem napadu na prometnog redara u Stobreču. Redar je brutalno pretučen tijekom obavljanja svog posla, nanesene su mu teže tjelesne ozlijede, a gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević snažno su osudili napad na kolegu.

- Sinoć je u Stobreču brutalno pretučen prometni redar, službena osoba koja je obavljala svoj posao. Napadnut je samo zato što nekome ne odgovara provođenje reda i zakona, i to čak ne nad osobom koja ga je napala. Ovo je strašno, zabrinjavajuće i potpuno neprihvatljivo - kaže gradonačelnik.

Gradonačelnik kaže da očekuje da se takvi pojedinci maknu s naših ulica i da se počinitelj najstrože kazni, čime bi se poslala jasna poruka da se ovakvo što više nikada ne smije ponoviti.

- Očekujem da se takvi pojedinci maknu s naših ulica, da se počinitelj najstrože kazni i da se pošalje jasna poruka kako se ovakvo nešto više nikada ne smije ponoviti. Oni koji provode red i brinu o našem gradu i svima nama, ne smiju postati mete divljaštva i iživljavanja pojedinaca kojima je nasilje i nered jedini cilj.

Nećemo to dopustiti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše kolege u obavljanju njihovog posla.

Kolegi želimo brz i potpun oporavak - zaključio je gradonačelnik.

Oko cijele situacije oglasio se na Facebooku i dogradonačelnik Bojan Ivošević, koji je otkrio da se radi o jedinom prometnom redaru koji je u prošloj godini nagrađen.

- Uz sve navedeno istaknut ću da je napadnuti prometni redar primjer profesionalnog pristupa poslu, dobri duh službe i jedini nagrađeni prometni redar u prošloj godini. Očekujemo najstrožu moguću kaznu za napadača koji mu je nanio teže tjelesne ozljede prilikom obavljanja službene dužnosti - kazao je Ivošević.

image

Status Ivice Puljka

Screenshot/Facebook

O cijelom slučaju oglasila se i policija, kažu da su policijski službenici Druge policijske postaje dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisla prema službenoj osobi (čl.314. st.2. KZ-a).

- Naime, istog se sumnjiči da je jučer oko 19 sati u Stobreču prvo verbalno, a zatim i fizički napao 54-godišnjeg  prometnog redara dok je obavljao poslove iz svoje nadležnosti. 54-godišnjak je zatražio liječničku pomoć i utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda orbite oka i otpušten je iz bolnice.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, 53-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku - rekli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 14:55