StoryEditorOCM
Split‘SAMA JE KRIVA‘

Mirjana opisala dramu na splitskom kolodvoru: ‘Taxi me vozio do Dugopolja da uhvatim bus! Srećom, imala sam tabletu... ‘

Piše SPLIT SD
24. lipnja 2024. - 10:30

U moru negativnih vijesti, čudnih ljudi bez empatije, raznih negativnih stvar imam potrebu da podijelim šta mi se dogodilo vlastitom nepažnjom.

Počinje tako pismo adresirano našoj redakciji Mirjana H. koja je nekidan imala kartu za Flixbus na relaciji Split – Zagreb za u 15.45 sati.

– Na kolodvor sam stigla u 15.30. Bilo je nekoliko Flix autobusa, a među njima i bijeli (ne zeleni) prijevoznika Čagalj, koji je bio moj autobus. Nisam ni gledala prednju tablu da provjerim za svaki slučaj da vidim je li to moj autobus. I dođe 15.50, kao autobusa nema. Odem na šalter i ljubazna gospođa me obavijesti kako je otišao u 15.45 i da je to bio taj Čagalj na kojeg nisam obratila pozornost koliko sam trebala. I tada nastaje drama... uspaničareno trčim na taksi. Ljubazni gospodin požuri put Dugopolja da tamo uhvatimo taj autobus. Zovem gospođu iz Čagalj prometa. Ona mi daje broj vozača – prepričava žena.

Nazvala je vozača, ali joj je rečeno kako je ne može u Dugopolju ukrcati jer su čekirali sve karte.

– Naravno da sam imala kupljenu kartu... prijevoznici imaju pravila. Već napola uplakana, popila i tabletu za smirenje. Srećom, ponila kao da sam znala da će trebati... Kažem taksistu "ništa hajdemo natrag u Split, kupit ću za sljedeći bus". I kao grom iz vedra neba zove me vozač kojeg sam zvala i kaže da je bus ispred naplatnih kućica u Dugopolju i ako mogu stići za pet minuta čekat će me. Taksi požuri i mi stignemo. Mojoj sreći nije bilo kraja! – kaže presretna Mirjana, zahvalna svim vozačima, gospođi iz Čagalj prijevoza koja joj je dala broj te putnicima na strpljenju.

– Hvala za dobrotu i plemenitost ljudi, vratili su mi vjeru da još postoji empatija u našem gradu, gdje se sve počelo svoditi na profit i sebičnost, egoizam. Svima želim da im se dobrota na bilo koji način vrati, a znam da ću nakon ovog iskustva postati još bolja osoba i još više pomagati onima kojima je potrebno – poručila je i na kraju napomenula da joj je konačno odredište bila Požega, gdje je kod svoga dragoga. Pa neka guštaju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 10:34