StoryEditorOCM
SplitČUVANJE PRTLJAGE

Luggage ćakula u gradskoj luci: Naši se ne bune zbog cijene, stranci znaju grintati. A još se prepričava jedna situacija

Piše Mirela Goreta
2. lipnja 2024. - 16:04

- Dnevna cijena je četiri eura po torbi ili koferu, ne naplaćujemo po satu. Većinom radimo od 8-20 sati, ali to je sada, kad još nije prava sezona. Manje više trenutno nema posla, nekad do 15 sati imam nešto, a onda cijelo poslijepodne nema nijednog kofera ili torbe. Što kroz jutro uhvatimo, to je to - govori nam mlada djevojka na jednoj od nekolicine luggage (engl. prtljaga) adresa u splitskoj gradskoj luci. Ne bi s imenom u javnost. Visokobrazovana je, ali kako u njezinoj struci nije lako zaraditi za kruh, već drugo ljeto ‘tuče‘ sezonu u splitskoj prometnoj špici i na odličnom engleskom komunicira s turistima, koji joj ostavljaju ruksake na čuvanje.

Na ljeti iznimno zagušenom prostoru u srcu grada gdje svakodnevno cirkuliraju horde putnika uslugu čuvanja prtljage na sigurnom i pouzdanom mjestu moguće je dobiti na više lokacija. Od Gata Sv. Duje, pa preko autobusnog i željezničkog kolodvora do Gata Sv. Petra i još niže, prema Pothodniku. Cijene su manje više iste na nekoliko lokacija, ali ima i iznimki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:07