StoryEditorOCM
Splitteška odluka

Dvoje stranaca poželjelo se skrasiti u Splitu, pa su se raspitivali koji je kvart najbolji. Lokalci im napunili glavu...

Piše P. K.
24. lipnja 2024. - 16:32
‘Koju biste nam četvrt preporučili i zašto? Ne treba se nalaziti u centru grada. Bilo bi dobro da imamo pogled i teretanu te supermarket u blizini‘Vojko Bašić/Cropix

Dvoje stranaca odlučilo je, izgleda, preseliti se u Hrvatsku. Željena destinacija im je prvenstveno Split, ali razmatraju i Zagreb. Na splitskom Redditu raspitali su se koji su splitski kvartovi najbolji za život, a velik broj lokalaca preporučio im je da jednostavno - ne dolaze.

- Zaručnik i ja razmišljamo o preseljenju u Split. Imamo pitanje za lokalce i doseljenike: Koju biste nam četvrt preporučili i zašto? Ne treba se nalaziti u centru grada. Bilo bi dobro da imamo pogled te teretanu i supermarket u blizini. Koje su prednosti i mane života u Splitu? Trenutno razmatramo i Zagreb - napisali su.

Neki odgovori bili su konstruktivni, preporučili su im kvartove Split 3, Marjan, Blatine, Meje, a dio komentatora poručio im je da bi bolji izbor bio Zagreb ili Rijeka jer nude više sadržaja tijekom cijele godine.

- Split 3 ima sve što vam treba. Teretanu, fitness za žene, uskoro se otvara još jedna teretana, Lidl, Spar, Tommy, Studenac, DM, Bipu, školu, vrtić. Sve je u par koraka i ne treba se prelaziti ni jedna prometnica. Također, većina stanova ima pogled na more - savjetovao im je jedan komentator.

image

Split 3

Ante Čizmić/Cropix

No, nekima ovaj upit očito nije sjeo pa su im poručili da u Split ne dolaze jer tu ionako već ima previše ljudi. Komentari poput “Ne dolazite, puni smo” i “Ne dolazite, hvala” vjerojatno su rezultat frustracije domaćih na prevelike cijene stanova, koji su mnogim domaćima (koji žive od domaćih plaća) postali gotovo nepriuštivi.

- Molim vas, ne dolazite. Split ne može primiti više stanovnika, posebno onih koji zbog više platežne moći istiskuju lokalce. Hvala - poručio je drugi komentator.

Pronašla se tu i koja očita zezancija pa su im neki tako preporučili Brda, kvart za koji se ne može reći da je idealna lokacija za digitalne nomade.

Cijeli post možete pogledati ovdje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 16:57